Lumea este o enciclopedie mare, cu multe file pe care noi le numim destinații. Unele file sunt mai citite, mai cunoscute, în timp ce altele nu. Noi am răsfoit puțin această enciclopedie imensă și ne-am oprit asupra acelor file mai puțin „uzate”. Cum nu am putut păstra doar pentru noi aceste secrete ascunse am decis să vi le împărtășim și vouă. Așadar să începem. Ești familiarizat cu Garzón? Ce zici de Marcoola? Mai sunt multe altele, încă necunoscute. Sfatul nostru? Descoperă-le, noi le recomandăm din tot sufletul!

1. TBILISI, GEORGIA

Clădirile cu acoperiș roșu se află situate lângă zgârie-nori din Tbilisi. Dacă te uiți la câteva poze ar trebui să îți fie suficiente pentru a-ți atrage interesul.

2. MARCOOLA, AUSTRALIA

Cauți  o coastă scăldată de soare, dar totuși ascunsă? Marcoola este destinația potrivită. Relaxare, întinderi de nisip expansive și restaurante ecologice (fără instagromanții care crează poze cu castronuri). Merită descoperit, dar și ținut secret – asta spun și fac defapt localnicii.

3. COMPORTA, PORTUGALIA

În timp ce Lisabona și Porto se află în mijlocul unui boom turistic, asta nu înseamnă că turiștii care doresc să fugă de aglomerație ar trebui să excludă întreaga țară. Cu nisipurile sale aurii, atmosfera calmă și fructele de mare proaspete, Comporta reprezintă o destinație aerisită și perfectă. Și poate cel mai ademenitor dintre toate sunt apusurile de soare care rivalizează cu cele din bine cunoscutul Santorini.

4. CAPE KOLKA, LETONIA

Cape Kolka este unul dintre cele mai bine păstrate și mai frumoase secrete ale Europei. Rătăcind într-un pustiu oarecum dezolant, dar totuși complet hipnotic, această destinație relativ necunoscută  de pe coasta Letoniei se simte dincolo de lumină, deoarece curentul puternic produs de ciocnirea Mării Baltice și Golful Riga se prăbușește pe vârful său nordic.

5. BREST, BELARUS

Brest este adesea trecută cu vederea, ceea ce este o rușine pentru că acest oraș de pe granița Belarus-Polonia are multe atuuri. Pentru iubitorii de istorie, există Cetatea Brest și Muzeul Arheologic Berestye, care prezintă rămășițele unui sat slăvesc din secolul al XIII-lea.

Ți-e foame? Savurează mâncăruri tradiționale, cum ar fi terci de cartofi, în schimbul a câteva ruble.

6. LE GRAU-DU-ROI, FRANȚA

Dacă ți-a plăcut Nisa și Marsilia, e timpul să încerci Le Grau-du-Roi. De la dunele nealterate ale plajei L’Espiguette până la bărcile colorate de pescuit din Port Camargue, acest oraș din sudul Franței este un adevărat paradis. Și pentru entuziaștii marini de toate vârstele, există Seaquarium.

7. ESSAOUIRA, MOROCCO

Essaouira promite o mulțime de cadre numai bune de imortalizat de către iubitorii de fotografii. „Din păcate, zilele sale ca o bijuterie ascunsă pot fi numerotate de când Game of Thrones a pus-o pe hartă”, spune Christie Hudson, senior communications manager la Expedia. Du-te acum, înainte de a te lupta cu turiștii dependenți de turismul de masă.

8. MUSCAT, OMAN

Dacă Muscat nu se află pe „travel bucket list-ul” tău atunci ar trebui să fie. Amplasat în Golful Oman și susținut de Munții Hajar, această capitală fotogenică oferă o doză consistentă de splendoare, în timp ce fațadele sale de marmură, făcute de om, sunt o dovadă de eleganță subevaluată.

9. HALIFAX, NOUA SCOȚIE (CANADA)

„La prima vedere, Halifax arată ca un oraș curat, pe malul apei, cu vedere la port și prietenii locali”, spune Hudson. În timp ce toate acestea sunt adevărate, nu este povestea completă. Restul ei este top-secret, se lasă descoperită la destinație.

10. SEWARD, ALASKA

Sunt șanse să fi auzit despre Anchorage și Fairbanks … ce zici de Seward? A câștigat titlul de poartă de acces la Parcul Național Fjords Kenai. De asemenea, constituie subiectul unei destinații ideale pentru caiac și drumeții.

11. PICHILEMU, CHILE

Cauți o escapadă la surf? Pichilemu este locul ideal pentru a cuceri valurile legendare. Bucură-te de șederea la plaja cu nisip negru și vizionează apusuri de soare spectaculoase. Dacă acest lucru nu este suficient pentru a te convinge, poate că un aflux de agenți culinari și agitatori ar putea fi un bonus?

12. GARZÓN, URUGUAY

Deși ar fi ușor să tranzitezi locul fără gândul de a te opri, acest oraș fantomă a transformat senzația gastronomică într-un „must stop here”. Fanii de tannat și albariño nu vor să-și piardă Bodega Garzón. În plus, vă puteți răsfăța cu bucătăria regională și ospitalitatea caldă la conceptul hibrid restaurant-hotel Francis Mallmann, El Garzón.

13. SAN MIGUEL DE ALLENDE, MEXICO

Mexic este o destinație care are foarte multe de oferit dincolo de plaje și stațiuni de mare renume. Coborând în zonele muntoase centrale găsim San Miguel de Allende, un sanctuar al creativității care încă se agață de anonimatul său – pentru moment. Du-te în curând pentru a explora străzile pietruite, piețele de artizanat și galeriile de artă.

14. ULAANBAATAR, MONGOLIA

Ulaanbaatar este o metropolă dinamică care, într-un fel, încă mai atârnă pe ultimul său fragment de obscuritate. Deși bogăția de resurse neexploatate, spiritul extrovertit și, cel mai important, o incursiune de atenție din partea ofertanților internaționali, ne determină să credem că se va schimba.

 

 

Surse foto: Pixabay.com, Wikimedia.org

Alexandra Moldovan este pasionată de scris și de arta de a povesti frumos. Iubește să călătorească și să împărtășească experiențe, fapt ce a condus-o spre o facultate și un master în turism, iar în momentul actual profesează marketing-ul la o agenție de turism. Pe parcursul facultății a descoperit adevarata ei vocație în arta de a scrie. Mereu încearcă să creeze o punte de legatură între oameni și produse, oameni și destinații, oameni și experiențe. Crede în puterea cuvintelor și în crearea mesajului către cititor.

Share This