Zakynthos și Mykonos sunt destinațiile pe care Aeroportul Internațional ,,Avram Iancu” Cluj le-a pus spre vânzare începând cu data de 12.03.2021 când au anunțat lansarea zborurilor regulate sezoniere către cele două insule din Grecia.

Cele două destinații vor fi operate de către compania Wizz Air începând din prima jumătate a lunii iunie 2021, cu o frecvenţă de 2 zboruri/săptămână, conform unui comunicat de presă al Aeroportului Internațional ,,Avram Iancu”.

În trecut, călătoria spre capitala insulei Zakynthos a mai fost disponibilă, însă Mykonos se află pentru prima dată pe lista destinațiilor.

Grecia este pregătită să deschidă sezonul turistic de anul acesta începând cu data de 14 mai 2021, cu respectarea tuturor condiţiilor care se impun pentru prevenirea răspândirii Covid-19, așa cum a precizat ministrul Turismului din Grecia, Theocharis, în conferința de presă de la București din 19.03.2021.

Despre Zakynthos și Mykonos

Insula Zalynthos,  preferata lui Artemis și a lui Apollo, poartă și denumirea dată de venețieni, ,,Floarea Levantului”. Câteva dintre obiectivele pe care le poți vizita aici sunt:

  1. Zakynthos Town (Zante), capitala și principalul port al insulei
  2. Argassi, o stațiune unde poți practica numeroase sporturi maritime
  3. Marines, un sat pitoresc unde localnicii încă locuiesc în case tradiționale de piatră
  4. Navagio, una dintre cele mai frumoase plaje ale Greciei
  5. Gerakas, plaja protejată ca parc natural, fiind locul unde țestoasele Caretta Caretta vin să-și depună ouăle
Sursă: Mihail Minkov (unsplash.com)

Mykonos este unul dintre locurile pe care o să le vedeți cel mai des pe Instagram, preferat și de vedete. Căsuțele albe, tavernele, marea, toate fac din acest loc o mică bucată de Rai. Câteva dintre obiectivele pe care le poți vizita aici sunt:

  1. Mykonos Town, capitala insulei cu străduțe înguste de marmură,  biserica din Panayia Paraportiani și castelul situat deasupra portului
  2. Matoyánni Street, cea mai animată stradă din oraș, unde puteți face cunoștință cu mascota insulei, un pelican pe nume Petros
  3. Kalo Livadi, cea mai lungă plajă a insulei
  4. Alefkántra sau “Mica Venetie”, un district din secolul al 18-lea
  5. Cavo Paradiso, un complex mare care funcționează ca hotel ziua și club noaptea.
Sursă: unsplash.com

Georgiana Dănilă

Sunt studentă la Jurnalism, anul 2 și voluntar în cadrul Federației Tinerilor din Cluj. Am combinat pasiunea pentru scris, fotografie, citit și călătorie și am căutat să le introduc în textele scrise pentru Cluj for Youth, Arta de 4 dimineața, UBB Radio și de acum, Travel Smart Hub. Caut mereu să mă dezvolt și să ies din zona de confort. De asemenea, mă interesează zona de Social Media și copywriting, fapt pentru care am acumulat experiență prin implicarea în proiecte precum agenția BrainiAd Marketing și Future-construiește cu pasiune.

Share This