fbpx
Select Page

Camelia Dragnea este Luxury Travel Consultant și Tourism Marketing Specialist. Așa se autointitulează pe pagina de Instagram unde are aproape 58 de mii de urmăritori. Înainte să organizeze vacanțe pentru diferiți influenceri, a fost nevoie să-și organizeze propriul drum în viață.

Pasionată de geografie și de emisiuni de travel încă de mică, la 18 ani a organizat prima vacanță în afara țării împreună cu prietenele. De aici a urmat o serie de decizii care au ajutat-o să acumuleze experiență și să devină nu doar un simplu travel consultant, ci unul luxury.

Camelia a povestit despre parcursul ei, ce presupune acest job, cum a influențat-o pandemia și despre succesul pe Instagram.

|1. Care e diferența dintre un simplu travel consultant și unul luxury?

Nu prea ai cum să devii luxury travel consultant dacă nu ai fost întâi un simplu travel consultant. Prima dată trebuie să cunoști toată piața și orice tip de destinație, orice tip de hotel, iar apoi te poți specializa și pe nișa luxury și poți face diferența între serviciile basic și cele premium în turism.

|2. Spune-ne ceva despre parcursul și expriența ta în acest câmp.

Mi-am dat seama că aș putea sta ore în șir să mă documentez despre destinații, să caut zeci de hoteluri și bilete de avion fără să mă plictisesc o secundă, iar la 20 de ani deja trimiteam mailuri agențiilor de turism, cu speranța că cineva mă va primi să lucrez, chiar și pe gratis o perioadă, doar ca să învăț ce înseamnă jobul de travel consultant. Și am avut noroc, am găsit o agenție unde am fost primită cu brațele deschise.

După ce a acumulat experiență acolo, în 2017 a început parteneriatul cu altă agenție, pe segmentul luxury și a pornit pagina de Instagram, care acum are mare succes.

Acum, 12 ani mai târziu, știu că nu aș putea face altceva, mă face fericită să ajut oamenii să aibă parte de experiențe unice și să descopere locuri noi.

Camelia
|3. Ce contează cel mai mult în afacerea asta?

Cel mai important este să empatizezi cu dorințele și nevoile clientului tau, să faci mult research și să îi creezi o ofertă ca și cum ai face-o pentru tine, și să fii extrem de informat. Trebuie să ai un fel de „mind world map”, când un client îți spune ce așteptări are, tu deja să știi care sunt destinațiile care i s-ar potrivi.

|4. Care sunt skills-urile absolut necesare pentru acest job?

Trebuie să îți placă să lucrezi cu oamenii, să fii foarte răbdător și foarte ordonat, dar și energic, fiind un domeniu atât de dinamic.

|5. Care este procesul găsirii unei oferte pentru client?

În primul rând, trebuie să îi pui clientului foarte multe întrebări pentru a afla ce anume caută. După ce ai identificat destinațiile potrivite pentru el, începi research-ul la furnizorii de servicii turistice, pentru a găsi compania aeriană cu cea mai bună ofertă, hotelurile cele mai frumoase și cu un raport bun calitate-preț, transferurile de la aeroport către hotel, și alte diferite servicii dorite.

|6. În cazul în care ai avut și clienți mai dificili, cum ai gestionat situația?

Nu vreau să spun că nu există clienți dificili, dar cred că este foarte important ca ei să simtă că stau de vorbă cu un prieten, care își dorește să îi ajute, indiferent de ce situație delicată ar apărea, și să le arăți disponibilitatea ta și interesul în a rezolva orice problemă. Pot să zic că am parte de clienți deosebiti, și ca în orice business, încercăm să ne înțelegem reciproc, în special în situații în care lucrurile nu depind de noi, ci de alti factori externi.

@priscilladupree
|7. Cum ai ajuns cunoscută în online?

Prin recomandările clienților, marea majoritate au vorbit și altora despre mine, au postat despre mine, m-au etichetat în postările lor din vacanțe, mulțumindu-mi pentru serviciile oferite. Am organizat și tot felul de concursuri în care premiile au constat în nopți de cazare în diferite orașe din Europa și nu numai, la diverse hoteluri de 4-5 stele.

|8. Cât din succes se datorează Instagramului?

Foarte mult, Instagram este o platformă excelentă pentru a te promova, lumea este foarte deschisă și comunicarea se face extrem de ușor, a fost rampa mea de lansare.

|9. Cum este să fii travel consulant pentru influenceri?

Este foarte frumos, mai ales că este o provocare mereu să găsesc cele mai „instagramabile” locații, pentru că marea majoritate își doresc să creeze conținut în destinațiile în care călătoresc, și trebuie să îi ajut să surprindă audiența.

|10. Cum a schimbat pandemia parcursul profesiei tale?

La începutul acestei perioade, m-am gândit dacă aș putea face altceva, să mă reorientez spre alt domeniu, pentru că vedeam că se tot prelungește situația și lumea nu mai călătorește, începeam să fiu lipsită de speranță, dar mi-am dat seama că nu pot renunța la ceea ce iubesc sa fac.

Așa că am avut răbdare și m-am apucat de research pe destinații unde nu eram atât de informată (în domeniul ăsta niciodată nu știi prea multe), am citit mult și am vizionat zeci de emisiuni de travel, conștientizând că lucrurile vor reveni la normal.

|11. Cum este acum?

Acum este din ce în ce mai bine, lumea este extrem de nerăbdătoare să călătorească, mai ales în destinații exotice. Turismul o să cunoască o relansare, aeroporturile o să fie pline, și numărul de turiști care vor călători o să fie mai mare ca niciodată, just wait and see. 😊

|12. Care sunt top 3 destinații de călătorie pentru tine?

Oh, asta este prea greu, să mă limitez doar la 3 când lumea asta este așa frumoasă, dar hai să încerc:

  1. Bali, Indonezia
  2. Ibiza, Spania
  3. Rio de Janeiro, Brazilia

Citește și:

Georgiana Dănilă

Sunt studentă la Jurnalism, anul 2 și voluntar în cadrul Federației Tinerilor din Cluj. Am combinat pasiunea pentru scris, fotografie, citit și călătorie și am căutat să le introduc în textele scrise pentru Cluj for Youth, Arta de 4 dimineața, UBB Radio și de acum, Travel Smart Hub. Caut mereu să mă dezvolt și să ies din zona de confort. De asemenea, mă interesează zona de Social Media și copywriting, fapt pentru care am acumulat experiență prin implicarea în proiecte precum agenția BrainiAd Marketing și Future-construiește cu pasiune.

Share This