fbpx

Asia Express continuă, simpaticilor!

Dacă recunoști această replică, ei bine, trebuie să știi că sezonul 4, pe care îl vom putea urmări din toamnă, vine cu o serie de schimbări. Gina Pistol, prezentatoare a cărei cuvinte de mai sus îi aparțin, va fi înlocuită cu Irina Fodor, soția fostului concurent, Răzvan Fodor. Alături de Irina, Oase și Marius Damian vor conduce concurenții pe Drumul Împăraților.

Asia Express este varianta românească a reality show-ului Peking Express bazat pe emisiunea belgiană și flamandă cu același nume care a fost creată în 2004. În România emisiunea a debutat pe 12 februarie 2018 pe Antena 1.

Echipele au fost deja anunțate, iar acum așteptăm să ne postăm în fața televizoarelor, să râdem, să fim plini de emoții, să ne enervăm, dar cel mai important, să ne distrăm!

Cum putem face așteptarea mai ușoară? Cu un articol despre (poate) cel mai îndrăgit sezon al acesui show, și anume sezonul 3, care i-a avut drept câștigători pe Răzvan Fodor și Sorin Bontea. În timp ce urmăream emisiunea, un alt lucru care mi-a atras atenția au fost lecțiile de istorie frumos prezentate prin intermediul lui Marius Damian, dar mai ales a lui Oase și co-gazdelor care cunoșteau cel mai bine locurile respective și știau cum să le pună în valoare.

Am ales să discut cu Andrew Tsai, cel care ne-a prezentat Taiwan-ul, pentru a vedea cum a fost experiența lui și care sunt impresiile după implicarea în Asia Express.

Andrew locuiește momentan în Taipei, Taiwan, unde s-a și născut. La vârsta de 12 ani s-a mutat în Denver, Colorado. A absolvit Universitatea Colorado din Boulder și s-a întors apoi în Taiwan.

,,M-am întors în Taiwan de aproximativ 10 ani și am servit în armată timp de un an, așa cum este necesar pentru țară. Am avut o experiență uimitoare în armată, unde am servit ca parașutist, forțe speciale.”

În prezent, Andrew este model și asistent manager pentru o agenție de modelling în Taipei.

În 2019, el a fost ales să fie co-gazdă alături de Oase pentru Asia Express. A fost contactat de producător cu privire la un potențial loc de muncă pentru acest show.

,,Mi-a explicat că este un show de călătorie / joc din România și va fi filmat peste tot în Taiwan. Personal, iubesc Taiwanul, așa că am fost de acord fără să pun alte întrebări, deoarece m-am gândit că ar fi o oportunitate excelentă de a lucra alături și a învăța de la o echipă internațională.”

Cum a fost experiența lui în Asia Express?

Andrew spune că a fost incredibil, iar Roxana, producătorul, a fost extrem de răbdătoare cu el. A fost prima dată când a găzduit o emisiune Tv, așa că emoțiile au fost prezente la început. Ineracțiunea cu Oase a fost plăcută, deoarece, spune el, ,,este o persoană atât de prietenoasă și cu picioarele pe pământ”.

,,Mă făcea mereu să râd, cu camera oprită sau pornită, ceea ce mi-a făcut treaba mai ușoară.”

Pentru că într-o astfel de emisiune, partea cea mai grea le aparține cameramanilor care trebuie să alerge după concurenți cu o greutate mare în mâini, Andrew ne aduce aminte și de cameramanul lor, Zoran, care  ,,a avut cea mai grea treabă, după părerea mea, pentru că trebuia să ducă tot timpul camera grea, am încercat întotdeauna să-l ajut ori de câte ori am putut, dar rareori mă lăsa”.

Șoferul lor, David, este un taiwanez local care a condus în jurul întregii insule de peste 30 de ori în viața sa.

,,Știa insula din interior și din exterior, așa că eram pe mâini bune. Echipa avea o chimie bună. La fel ca o familie grozavă, a existat comunicare, râsete și frustrări, dar la sfârșitul zilei, am terminat treaba lucrând împreună.”

Sursă: pixabay

Ce a învățat din experiența show-ului și din interacțiunea cu românii?

Desigur, prima lecție a fost cum să găzduiască o emisiune Tv, lucru care, cine știe, poate îl va ajuta pe viitor într-o altă emisiune, dar a învățat și lucruri despre Taiwan pe care nu le știa.

,,Taiwanul are o cultură foarte deschisă și am experimentat-o la prima mână în timp ce călătoream din partea de sud până în partea de nord a țării. Nu este de mirare că Taiwanul este clasat pe locul 1 pentru expatriați.”

Despre români, Andrew spune că sunt oameni extrem de amuzanți și drăguți. De asemenea, în timpul filmărilor, acesta a avut probleme de familie, dar își amintește cât de înțelegători au fost Oase, Roxana și Zoran. Despre ceilalți concurenți spune că au fost deschiși cu el, astfel că a fost o plăcere și o onoare să îi întâlnească.

,,Pentru că m-au primit cu căldură, am decis că va trebui să vizitez România în curând!”.

Despre Taiwan, Andrew spune că este o insulă frumoasă, unde poți face plajă în timpul zilei și să campezi în munți în a doua parte a zilei. Există numeroase locuri bune pentru drumeții și o mulțime de cascade.

,,Personal, cred că închirierea unei motociclete și deplasarea pe insulă este cea mai bună modalitate de a descoperi frumusețea acestei țări.”

În ultimii ani, localnicii iau licențe de scufundări pentru a descoperi frumusețile insulelor mici, precum Penghu, Insula Orchidelor și Insula Verde. În plus, piețele nocturne nu te vor lăsa flămând niciodată, cu o varietate de feluri de mâncare ieftine.

,,De la mai puțin de 1 USD pentru un suc de pepene verde până la 3 USD pentru o supă de tăiței de vită, opțiunile sunt nelimitate. De asemenea, asigurați-vă că încercați faimosul Stinky Tofu, numai pentru indivizii curajoși!”

Chiar și concurenții sezonului 3 au încercat Stinky Tofu, alături de Balut, considerat afrodisiac.

Un eveniment marcant din timpul filmărilor

Cu doar câteva zile de filmare rămase, aceștia au vizitat cel mai faimos hotel din Taipei, The grand Hotel Taipei. Hotelul a fost terminat în 1973 și inițial era un hotel pentru ambasadorii străini cae veneau în vizită. Acesta este foarte exclusivist, iar în copilărie, Andrew și-a dorit întotdeauna să viziteze și să stea în camerele lor. Asia Express a primit accesul de a filma în suita prezidențială, astfel că el a avut ocazia de a asista la vederea incredibilă asupra orașului Taipei de pe balconul suitei prezidențiale.

,,În timp ce ne uitam la priveliștea uimitoare, m-am gândit la ceea ce mi-a spus familia mea despre cât de dură era viața în Taiwan după cel de-al doilea război mondial, era haos și foamete peste tot. În timp ce mă uit la apusul soarelui și la înaltul și frumosul Taipei 101 cum se aprinde, nu puteam să nu mulțumesc tuturor celor care au făcut din această țară ceea ce este astăzi. Dacă strămoșii mei pot vedea cât de departe a ajuns Taiwanul, vor fi foarte mândri. Sunt foarte binecuvântat și recunoscător pentru oportunitatea pe care mi-a dat-o Asia Express România, deoarece experiența a întărit dragostea pe care o am pentru țara mea.”


Georgiana Dănilă

Sunt studentă la Jurnalism, anul 2 și voluntar în cadrul Federației Tinerilor din Cluj. Am combinat pasiunea pentru scris, fotografie, citit și călătorie și am căutat să le introduc în textele scrise pentru Cluj for Youth, Arta de 4 dimineața, UBB Radio și de acum, Travel Smart Hub. Caut mereu să mă dezvolt și să ies din zona de confort. De asemenea, mă interesează zona de Social Media și copywriting, fapt pentru care am acumulat experiență prin implicarea în proiecte precum agenția BrainiAd Marketing și Future-construiește cu pasiune.

Share This