fbpx

Spunem DA sau NU unei vacanțe în Egipt?

Egiptul este acum destinația care se vinde ca pâinea caldă. Prețurile mici și locurile deosebite pe care le poți vizita, fac din acest tărâm al faraonilor destinația perfectă pentru o vacanță.

Supranumit Perla Africii, Egiptul este țara care impresionează prin istorie, prin cultură și prin tradițiile care continuă să se păstreze până în zilele noastre. Doar capitala, Cairo, găzduiește o mulțime de construcții antice spectaculoase, cele mai importante fiind Piramidele din Giza.

În plus, Egiptul este cunoscut și printre cei care doresc adrenalină, experiențe și sunt gata să se scufunde în Marea Roșie. Cu un costum special, bineînțeles!

Așadar, care sunt lucrurile care te vor face să spui DA și care sunt cele care te vor pune la bănuială?

Sfinxul din Egipt. Sursă: Pixabay

De ce să vizitezi Egiptul?

1. Shopping

Toată lumea merge în Hurghada pentru cumpărături. Există o mulțime de magazine de suveniruri în jurul orașului care vând parfumuri, bijuterii, vase, covoare, papirus pictat și multe altele.

Vei găsi, de asemenea, produse din bumbac de foarte bună calitate (bumbacul egiptean este recunoscut ca fiind calitativ). Prosoapele de baie sau halate sunt dintre cele mai solicitate. Bazarul Khan el-Khalii este una dintre atracțiile principale ale capitalei Egiptului, Cairo.

2. Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh este o destinație de scufundări renumită la nivel internațional, prin urmare ea se află în topul iubitorilor de snorkeling. De altfel, Parcul Național Ras Mohammed este unul dintre cele mai surprinzătoare situri de scufundări din lume. Aici poți să te aventurezi printre corali, printre pești care mai de care și, cine știe, poate să o întâlnești pe Mica Sirenă.

3. Piramidele

Ce este Egiptul fără piramide? Așadar, istoria Egiptului Antic fascinează pe oricine, iar mai bine decât a cunoaște informații interesante, este să vezi cu ochii tăi minunile lumii. Piramidele din Giza sunt în număr de 6, cea mai mare, a lui Keops, urmată de cea a lui Khafra, cea a lui Menkhaura și nu în ultimul rând, de altele 3 mai mici, cunoscute și sub denumirea de piramidele reginelor.

4. Sfinxul

Da, deși România are propriul său Sfinx, iar un altul îl poți vedea la Muzeul Luvru din Paris, originalul este întotdeauna mai bun decât copia sa, nu-i așa? Pe Sfinx nu există nicio inscripție care să reprezinte anul construirii. Unii egiptologi cred că a fost construit de către faraonul Khafra, având înfățișarea acestuia, dar alții consideră că a fost construit încă din era glaciară, probabil de către o altă civilizație mai veche și mai evoluată decât cea din urmă. Teorii sunt multe, dar Sfinxul este unu.

Pimbare cu cămila, Egipt. Sursă: Pixabay

De ce să nu vizitezi Egiptul?

1. Apa de la robinet

Să nu bei niciodată apă de la robinet, deoarece este puternic clorată, astfel că te poate afecta. Apa îmbuteliată este o metodă sigură, se găsește ușor și este ieftină (aproximativ 5 EGP pe o sticlă de un litru), așa cum sunt majoritatea lucrurilor în Egipt.

2. Mâncarea

Pentru unii dintre noi, mâncarea este un lucru important, iar faptul că suntem într-o țară străină, cu mâncare diferită, poate să nu ne ajute în mod deosebit. Ștefana Peev, influencer și antrepenor pe zona de travel, a vorbit pe contul de Instagram despre vacanța ei recentă în Egipt într-o notă realistă și onestă, iar mâncarea este, alături de problema apei și a igienii, punctul cel mai deranjant în Egipt. Evită să mănânci salate, legume crude, fructe nepregătite și carne făcută în sânge, dar și mâncarea de la vânzătorii ambulanți.

3. Bacșișul

Metoda bacșișului este una cunoscută, atât în România, cât și în alte țări, dar în Egipt, nu poți face prea multe lucruri fără să lași bacșiș de fiecare dată. Acest lucru este normal pentru ei, întrucât majoritatea egiptenilor au salarii atât de mici, încât bacșișurile sunt o parte importantă din veniturile familiei, dar pentru un turist poate să nu fie atât de plăcut. În restaurante, este normal să rotunjești suma de pe bon sau să dai 10% din cost direct chelnerului.

4. Plimbarea cu cămila

Plimabrea cu cămila este una dintre cele mai populare atracții din Egipt. Te poți plimba cu cămila în jurul piramidelor, dar te costă. Egipt este o țară din lumea a treia și mulți localnici trăiesc în sărăcie. Întreabă cât este prețul înainte de a te urca pe cămilă. Există prețuri stabilite pentru călătorii: 50 de lire egiptene timp de 30 de minute. Există și localnici care încearcă să ceară mai mult și sunt insistenți în negociere, aceasta fiind o practică recunoscută printre egipteni.

Desigur, experiența Egiptului este diferită pentru fiecare, dar am consemnat câteva lucruri esențiale pe care să le știi înainte să îți faci bagajul. Cum nimic nu este doar alb sau doar negru, ci un yin și yang bine închegat, așa sunt și unele destinații de vacanță, iar dacă aventura este mai importantă pentru tine decât confortul, poate Egipt este locația perfectă.


Georgiana Danila

Sunt studentă la Jurnalism, anul 2 și voluntar în cadrul Federației Tinerilor din Cluj. Am combinat pasiunea pentru scris, fotografie, citit și călătorie și am căutat să le introduc în textele scrise pentru Cluj for Youth, Arta de 4 dimineața, UBB Radio și de acum, Travel Smart Hub. Caut mereu să mă dezvolt și să ies din zona de comfort. De asemenea, mă interesează zona de Social Media și copywriting, fapt pentru care am acumulat experiență prin implicarea în proiecte precum agenția BrainiAd Marketing și Future-construiește cu pasiune.

Share This