fbpx

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” a fost premiat drept cel mai bun aeroport din Europa la categoria sub 5 milioane de pasageri anual. Desemnarea a avut loc pe 27 octombrie în cadrul celei de-a 17 a ediţii a Galei anuale ACI Europe Awards, desfăşurată la Geneva.

Criteriile pe baza cărora s-a oferit premiul țin de măsurile implementate în perioada de criză, adaptarea forței de muncă la condițiile impuse de pandemie, redresarea rapidă a traficului de pasageri, dar și pentru introducerea unor noi rute.

,,Faptul că Aeroportul Internaţional Cluj se află pe lista câştigătorilor, alături de alte aeroporturi din marile capitale şi oraşe europene precum Roma, Atena, Stockholm sau Istanbul, demonstrează încă odată că suntem un reper şi model de bune practici demn de urmat”,

declară David Ciceo, Directorul General al Aeroportului

Acesta a fost reales pentru o perioadă de 3 ani, ca membru cu atribuţii de reprezentare a intereselor colective de la nivelul a peste 500 de aeroporturi europene.


Consiliul Internaţional al Aeroporturilor din Europa (ACI EUROPE) este o asociație comercială cu sediul la Bruxelles, care conduce și servește industria aeroportuară europeană și menține legături puternice cu alte regiuni ACI din întreaga lume. În prezent, asociaţia reprezintă peste 500 de aeroporturi din 55 de țări.

Notă: De asemenea, a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. România este zonă roșie. Mai multe informații găsiți pe site-ul oficial al Institutului Național de Sănătate Publică.

Share This