Călătorește Inteligent împreună cu noi

FII PARTE DIN COMUNITATEA NOASTRĂ!

Cappadocia

regatul de basm al Turciei

Durata: 4 zile, 3 nopți
Perioada: 18-21 Mai 2019
Powered by Wens Travel
Buget: de la 470 Euro/ pers.
În centrul Turciei, mai exact în podișul Anatoliei se găsește regiunea Cappadocia, o regiune selenară, ruptă de realitate, un pământ desprins parcă din basme.

Aici, dansul istoriei cu cultura, a vântului cu apa, a omului cu natura, au modelat roca vulcanică moale dând naștere la formațiuni spectaculoase care adăpostesc adevărate metropole subterane și biserici sculptate în stâncă, amprentă a unei istorii milenare.

Acest loc este atât de pitoresc și plin de magie, încât cuvintele nu sunt suficiente pentru a-i descrie frumusețea.

 • Sight Seeing 100% 100%
 • Food 95% 95%
 • Transportation 90% 90%
 • Activities 100% 100%

Excursia în Cappadocia din luna mai a fost încununarea unui vis: zborul cu balonul! Un vis, dar și temere, depașită însă din primul moment în care balonul s-a ridicat, înante de răsăritul soarelui. Nu știu dacă există o regiune mai frumoasă sau mai potrivită pentru un zbor cu balonul cu aer cald. Nici nu vreau însă să mai caut, atât de plină de frumusețe și de satisfacții a fost cea din Cappadocia! La reușita întregii excursii a contribuit însă și frumusețea deosebită a regiunii, organizarea excelentă, atenția la detalii,  hotelul foarte plăcut dar și politețea și cunoștințele excelente ale ghidului local.
Pe scurt, 3 zile minunate! Mergeți în Cappadocia și veți avea amintiri de neuitat!

Manuela D.

Descoperă experiențe noi

Răsfață-te cu mâncarea tradițională

1. Testi Kebab

Specialitate din Anatolia Centrală, constând într-un amestec de carne și legume fierte într-un vas de lut pe foc. Ulciorul este sigilat cu aluat și se sparge când se servește.

2. Pide

„Pide” este un fel de pizza turcească, care se prepară din aluat cu drojdie pe bază de iaurt și umplutură de carne suculentă, parfumată și ușor picantă. Pide se remarcă printr-o formă interesantă de bărcuțe, umplute cu carne tocată și legume.

3. Menemen

Micul dejun turcesc este unul special, iar Menemen este unul dintre preparatele care contribuie la acest lucru. Acest fel de mâncare conține ceapă, ardei (iute și/sau gras, după preferințe), ouă și roșii.

Bucură-te în fiecare zi de ceva inedit

Ziua 1

La ora 09:05 pornim către Nevșhir unde după o scurtă escală în Istanbul aterizăm pe Aeroportul Nevșhir la ora 13:55. Aici ne vom întâlni cu ghidul local și vom fi transferați la hotelul nostru din Göreme unde vom face o scurtă incursiune în povestea zonei și ni se va prezenta programul în detaliu. Timp liber după amiază.

Ziua 4 

In jurul orei 12 vom avea transferul spre aeroportul din Nevsehir de unde vom lua avionul spre Cluj Napoca, cu escală in Istanbul.

Ziua 2

Ziua a doua debuteaza pentru cei care au optat pentru zborul cu balonul, cu o trezire dis de dimineata. Efortul de a ne trezi asa devreme compenseaza prin rasaritul idilic vazut de la inaltime. Celor care nu rezerva zborul cu balonul le propunem sa opteze pentru o plimbare relaxanta prin Muzeul in aer liber Goreme.

In a doua parte a zilei, putem opta pentru un tur Horse Riding at Sunset. Cappadocia se traduce prin Regiunea Cailor frumosi, astfel incat un tur calare al vailor este recomandat.

Ziua 3

Ne dedicăm ziua explorării regiunii Cappadocia, unde alaturi de ghidul local vom descoperi uimitoarele coșuri de zână din Ürgup, ne vom lăsa pradă imaginației privind sculpturile naturale din Devrent Valley și ne vom pune pălăriile pentru a ne integra în peisajul din Valea Călugăriilor. După toate aceste minuni ale naturii vom face loc artei și vom merge să descoperim lumea ceramicii la Avanos. Vom încheia turul cu o excursie la  Castelul Uçhisar, Valea Porumbeilor și orașul subteranKaymakli unul dintre multitudinea de metropole ce se găsesc în adâncurile regiunii.

Servicii incluse în tarif:

 

 • Transport cu avionul, oferit de compania aeriană Turkish Airlines, pe ruta Cluj-Napoca – Nevșehir – Cluj – Napoca, cu escală la Istanbul atât la dus cât și la retur.
 • Taxele de zbor
 • Bagaj de cală 20 kg / pers
 • Transferurile aeroport – hotel – aeroport
 • 3 nopți de cazare cu mic dejun în Göreme
 • Excursie de o zi la cele mai importante obiective din regiune ( ziua 3), prânz inclus
 • Însoțitor de grup român

Solicită mai multe informații acum

 Contactează-ne

office@travelsmarthub.com

+4 0754 349845

Contact us

(+4) 0754-349845 office@travelsmarthub.com

©Travel Smart Hub 2019, site în grija ReImagine Education