Călătorește Inteligent împreună cu noi

FII PARTE DIN COMUNITATEA NOASTRĂ!

Cappadocia

odisee cu parfum

Anatolian

Durata: 4 zile, 3 nopți
Perioada: Mai 2021
Buget: 550 Euro/ pers.

Ca și cum ar fi fost desprinsă dintr-o poveste selenară și așezată pe podișul Anatoliei, Cappadocia este o regiune de o frumusețe ce nu poate fi descrisă în cuvinte, oricât am încerca. Topografia fantastică se împletește armonios cu istoria seculară a zonei, dând naștere unei odisee caracterizate de apusuri și răsărituri idilce. Arhitecutra fascinantă a cavernei, bisericile sculptate în stâncă,orașele subterane, vechi de secole, adevărate metropole construite de populațiile străvechi reprezintă acele secrete unice și bine păstrate ale adâncurilor ce merită explorate. Să nu mai vorbim de punctele culminante: zborul cu balonul și călăritul la apus de soare. Cel mai bine, lăsați-va pradă imaginației!

 • Sight Seeing 100% 100%
 • Food 95% 95%
 • Transportation 90% 90%
 • Activities 100% 100%
O mini vacanta perfecta, organizata cu pasiune si cu finete de catre Stefana. Cazarea, modul de organizare la nivel local, ireprosabile. Fiecare minut pe durata mini-vacantei a fost fructificat din plin dar fara sa se simta oboseala. Stefana a stiut sa ne integreze in minunata atmosfera locala, sa fie atenta la detalii. Ghidul local a fost, de asemenea, gazda primitoare, prietenoasa si un povestitor plin de caldura si de farmec. Aceasta inseamna o buna organizare si dedicare.
Deja ma gandesc la urmatoarea destinatie, desigur, alaturi de Stefana si Travel Smart Hub!
Anca Androne

Descoperă experiențe noi

Bucură-te în fiecare zi de ceva inedit

Ziua 1

Întâlnirea cu însoțitorul de grup va avea loc la ora 07:20 pe Aeroportul  Cluj-Napoca, terminal plecări. Zborul ce ne va purta pe meleaguri selenare va decola la ora 09:20 iar după o scurtă escală în Istanbul, zborul este programat să aterizeze pe aeroportul din Nevșehir la ora 14:00. Aici ne vom întâlni cu ghidul local și vom fi transferați la hotelul nostru din Göreme unde vom face o scurtă incursiune în povestea zonei și ni se va prezenta programul în detaliu. Cazare și timp liber.

Ziua 4

După micul dejun mai avem timp pentru ultimele cumpărături de suveniruri, urmând ca la ora 12:00 să fim transferați de la hotel la aeroportul Nevșehir. Zborul companiei aeriene Turkish Airlines ne va aduce înapoi in Cluj – Napoca urmând aceași rută cu escală în Istanbul.

Ziua 2

După micul dejun, vom porni într-o excursie de explorare a principalelor obiective ale zonei. Turul va fi ghidat și ne va transpune în prezent istoria milenară a zonei, de la geneza reliefului și până la populațiile care și-au lăsat aici amprenta (hititi, romani s.a). Vom vedea simbolurile perfecte de comuniune ale omului cu natura, ne vom lăsa pradă imaginației explorând celebrele văi ( Valea Porumbeilor, Valea Călugărilor, Valea Iubirii și de ce nu Valea Imaginației) și vom descoperi secretele ascunse ale orașului subteran, unul dintre multitudinea de metropole ce se găsesc în adâncurile regiunii.

Ziua 3

Doritorii își vor putea începe ziua cu mult renumitul și recomandatul zbor cu balonul, unde vor putea admira într-o atmosferă idilică lumea împietrită care se întinde în decorul răsăritului. După micul dejun, vom porni într-o drumeție alături de ghidul local unde vom descoperi cele mai frumoase văi din zonă. Seara doritorii o pot încheia cu una dintre cele mai vestite activități ale regiunii: călărie la apus de soare, baia turcească sau un tur cu ATV-ul.

Răsfață-te cu mâncarea tradițională

1. Testi Kebab

Specialitate din Anatolia Centrală, constând într-un amestec de carne și legume fierte într-un vas de lut pe foc. Ulciorul este sigilat cu aluat și se sparge când se servește.

2. Pide

„Pide” este un fel de pizza turcească, care se prepară din aluat cu drojdie pe bază de iaurt și umplutură de carne suculentă, parfumată și ușor picantă. Pide se remarcă printr-o formă interesantă de bărcuțe, umplute cu carne tocată și legume.

3. Menemen

Micul dejun turcesc este unul special, iar Menemen este unul dintre preparatele care contribuie la acest lucru. Acest fel de mâncare conține ceapă, ardei (iute și/sau gras, după preferințe), ouă și roșii.

Top 5 obiective și activități din Cappadocia

Zborul cu balonul la răsărit

Este una dintre cele mai populare activități din Göreme. De obicei acestea se ridică la răsăritul soarelui iar aceste plimbari dureaza aproximativ o ora. Baloanele se lasă în voia vântului neavând un itinerariu stabilit în prealabil. Este o plimbare fantastică , acesta fiind locul ideal pentru o astfel de experiență.

Orașele subterane

Orașele subterane au fost construite de primii creștini pentru a evita persecuția Imperiului Roman. Există peste 30 de orase subterane imprăștiate în jurul Cappadociei care merită vizitate. Le puteti vizita in Goreme, Kaymakli, Nevsehir, Avanos si Derinkuyu.

Plimbare la apus cu caii

Cappadocia, supranumit și Tărâmul Cailor Frumoși oferă iubitorilor de aventură ocazia perfectă de a surprinde un apus feeric, călare, alături de localnici printre craterele spectaculoase și casele din sufletul stâncilor.

Orașul Avanos

Nu o sa vă vină să credeți ce veți vedea aici. Gondole. Da, ati citit bine, gondole în Cappadocia. Avanos este un oraș renumit pentru ceramica. Cele mai multe tururi fac o scurtă oprire pentru a vizita muzeul subteran de ceramica din zonă. In Avanos exista și un râu pitoresc pe care il puteti admira într-o plimbare cu gondola.

Muzeul în aer liber Goreme

Muzeul in aer liber din Goreme gazduiește numeroase biserici săpate în stancă, reprezentând remarcabila și maiestuasa artă bizantină. Este un loc atat de diferit și de bine conservat încât a fost inclus pe lista monumentelor UNESCO în anul 1985. 

Highlights:

 

  • Vei fi cazat într-un butique hotel specific zonei și vei pătrunde într-o atmosferă locală, familiară.
  • Vei vedea și explora secretele Cappadociei alături de localnici și te vei bucura de calda lor ospitalitate.
  • Suntem în era social media, așadar trebuie să menționăm minunatele poze ce le poți posta dintr-un decor unic ( small whisper: pentru asta nu uitati sa va strecurati in bagaj si niste rochite cat mai colorate si de preferinta lungi)
  • Iți vei face prieteni noi, vei privi apusul de soare din locuri neștiute de alții, vei vizita  ferma de cai a prietenului nostru și îți vei delecta simțurile cu cel mai bun vin al locului.
  • Orașele subterane, formațiunile geologice și drumețiile prin văi sunt altfel dacă avem alături și prieteni locali, nu-i așa? Profită de acest program special, creat cu grijă alături de localnici și menit să te introducă cât mai profund în atmosfera locului!

  Noi îți promitem că te vei îndrăgosti iremediabil de această destinație!

Servicii incluse în tarif:

 

 • Transport cu avionul, oferit de compania aeriană Turkish Airlines, pe ruta Cluj-Napoca – Nevșehir – Cluj – Napoca, cu escală la Istanbul atât la dus cât și la retur.
 • Taxele de zbor
 • Bagaj de cală 20 kg / pers
 • Transferurile aeroport – hotel – aeroport
 • 3 nopți de cazare cu mic dejun în Göreme la hotel Diamond of Cappadocia
 • Excursie de o zi la cele mai importante obiective din regiune ( ziua 3), prânz inclus
 • Însoțitor de grup român
 • Ghid local vorbitor de limba engleză

Solicită mai multe informații acum

   Contactează-ne

  office@travelsmarthub.com

  +4 0754 349845

  Contact us

  (+4) 0754-349845 office@travelsmarthub.com

  ©Travel Smart Hub 2019, site în grija ReImagine Education

  Polita de asigurare CITY INSURANCE Seria BN Nr.000001321 din 24.07.2019 

  Licenta Numarul: 2045 din 08.08.2019 | Brevet Turism: nr. 17594 din 12.01.2011 | Titular – Cazan Stefana Elena