Călătorește Inteligent împreună cu noi

FII PARTE DIN COMUNITATEA NOASTRĂ!

Istanbul

la răscruci

de civilizații

Durata: 4 zile, 3 nopți
Perioada: Mai 2021
Buget: 540 Euro/ pers.

Un singur oraș, două continente, fosta capitală a patru mari imperii – pe scurt Istanbul. Acest loc magic unde, sub ochiul vigilent al Bosforului, Estul întâlnește Vestul, are de oferit mai multe atracții decât vă puteți imagina… Furați de iz-ul mirodeniilor și al kebab-ului proaspăt, răcoriți de Ayran, amețiți de amestecul dintre vechi și nou, plimbarea pe străduțele agitate ale acestei mari metropole, va fi cu siguranță o escapadă despre care veți avea ce povesti. Inima Bizanțului vă va cuceri pe deplin.

 • Sight Seeing 100% 100%
 • Food 95% 95%
 • Transportation 90% 90%
 • Activities 100% 100%
O mini vacanta perfecta, organizata cu pasiune si cu finete de catre Stefana. Cazarea, modul de organizare la nivel local, ireprosabile. Fiecare minut pe durata mini-vacantei a fost fructificat din plin dar fara sa se simta oboseala. Stefana a stiut sa ne integreze in minunata atmosfera locala, sa fie atenta la detalii. Ghidul local a fost, de asemenea, gazda primitoare, prietenoasa si un povestitor plin de caldura si de farmec. Aceasta inseamna o buna organizare si dedicare.
Deja ma gandesc la urmatoarea destinatie, desigur, alaturi de Stefana si Travel Smart Hub!
Anca Androne

Descoperă experiențe noi

Bucură-te în fiecare zi de ceva inedit

Ziua 1

Întâlnirea cu însoțitorul de grup va avea loc la ora 07:00 pe Aeroportul Cluj-Napoca, terminal plecări unde vă veți îmbarca pentru zborul companiei TURKISH AIRLINES cu destinația Istanbul. Transfer si cazare la hotelul Albinas (sau similar) situat chiar în inima orașului, foarte aproape de principalele puncte de interes. După-amiaza, tur pietonal de oraș. În cadrul acestui tur, veți putea observa din exterior, principalele atracții ale istoricii piețe Sultanahmet, vă veți relaxa privind albastrul pur al Cornului de Aur și de ce nu? Veți putea savura un autentic suc de rodie. Iar mai apoi, fiind în capitala negoțului și a negocierilor se impune o vizita in Marele Bazar – una dintre cele mai mari piețe acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevărat paradis pentru iubitorii de shopping.

Ziua 3

Această zi este dedicată unei vizite pe cea mai celebră dintre cele 9 insule ale Prinților, Buyukada. Insulele Printilor au fost un loc de refugiu pentru prinți bizantini, cadâne otomane și dizidenți sovietici. Astăzi, Buyukada, cea mai mare insula, este un loc de basm ce se poate încadra în categoria A walk to remember. Pe străzile înguste, împodobite cu flori viu colorate, terase şi magazine de suveniruri, localnicii și turiștii circulă doar cu trăsuri trase de cai, biciclete sau mașini electrice. 

Ziua 2

Ziua va începe cu o vizită la Moscheea Albastra. O excursie la Istanbul fără a vizita Moscheea Albastra, numita si Moscheea Sultan Ahmet ar însemna o excursie la Barcelona fără a vedea La Sagrada Familia . Turul va continua cu muzeul Sfânta Sofia fostă catedrală transformată în moschee, o adevărată minune arhitecturală. Cu traducere din greacă ca „Sfânta Înțelepciune”, acest obiectiv este considerat ca fiind cea mai frumoasă biserică din lume precum și o mărturie vie a istoriei tumultoase a Istanbulului. Palatul Topkapi – fostă reședință a sultanilor otomani timp de aproximativ de 400 de ani, emană parcă o nostalgie a timpului. Odată intrați pe porțile seray-ului nu aveți cum să nu vă transpuneți în istorie și să vă lăsați imaginația pradă luxului cadânelor de altă dată. 

 

 

Mașinile obișnuite nu au acces pe insulă. Insula, păstrează și astăzi farmecul ei de demult iar vegetația mediteraneeană stă de strajă printre localnici și turiști. Aici ne vom delecta cu faimoasa înghețată specifică. Vom încheia ziua admirând arhitectura orașului și principalele atracții ale sale, scăldate în lumina stacojie a apusului, printr-o croazieră pe Bosfor.

 

Bazilica Cisterna (“Palatul Scufundat” sau “Cisterna Scufundata”), este cea mai mare dintre cele câteva sute de cisterne antice care se afla sub orașul Istanbul, fiind un alt obiectiv emblemă al orașului. Vechiul Hipodrom, situat chiar în fața impunătoarei Moschei Albastre a fost în trecut locul de desfășurare a celebrelor curse de cai, a luptelor dintre gladiatori precum și a execuțiilor și a ceremoniilor religioase. Dintre toate minunile construcției, astăzi se mai pot observa Obeliscul egiptean adus de Theodosius I-ul, Coloana zidită a lui Constantin al VII-lea Porphirogenetul și o parte din Coloana șerpuită de bronz, răpită de la Delphi, din Grecia. Oare cum ar fi mai potrivit să încheiem ziua, decât cu o cina renumită pe malul Bosforului? Aici ar trebui neapărat să încercați preparatele de pește. Nu veți regreta, iar pentru papilele voastre gustative va fi un răsfăț total.

Ziua 4

Mic dejun. Putem opta pentru un mic dejun specific tradițional turcesc la un restaurant din zona. Timp liber pentru ultimele cumpărături. După-amiaza, transfer la aeroport pentru îmbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinația Cluj Napoca. Sosire in Cluj Napoca la ora 20:30

Răsfață-te cu mâncarea tradițională

1. Testi Kebab

Specialitate din Anatolia Centrală, constând într-un amestec de carne și legume fierte într-un vas de lut pe foc. Ulciorul este sigilat cu aluat și se sparge când se servește.

2. Pide

„Pide” este un fel de pizza turcească, care se prepară din aluat cu drojdie pe bază de iaurt și umplutură de carne suculentă, parfumată și ușor picantă. Pide se remarcă printr-o formă interesantă de bărcuțe, umplute cu carne tocată și legume.

3. Menemen

Micul dejun turcesc este unul special, iar Menemen este unul dintre preparatele care contribuie la acest lucru. Acest fel de mâncare conține ceapă, ardei (iute și/sau gras, după preferințe), ouă și roșii.

Highlights:

 

  • Vei fi cazat într-un butique hotel specific zonei și vei pătrunde într-o atmosferă locală, familiară.
  • Vei vedea și explora secretele Istanbulului alături de localnici și te vei bucura de calda lor ospitalitate.
  • Vei vizita principalele obiective turistice alaturi de un ghid local (Biserica Sfanta Sofia, Palatul Topkapi, Basilica Cistern, Hipodromul, Blue Mosque)
  • Suntem în era social media, așadar trebuie să menționăm minunatele poze ce le poți posta dintr-un decor unic.
  • Te vei deconecta de la forfota orașului la o plimbare pe Insula Prinților
  • Vei admira peisajele mirifice ale Istanbulului de pe vapor, într-o croazieră pe Bosfor.
  • Profită de acest program special, creat cu grijă alături de localnici și menit să te introducă cât mai profund în atmosfera locului!

Servicii incluse în tarif:

 

 • Transport cu avionul, oferit de compania aeriană Turkish Airlines, pe ruta Cluj-Napoca – Istanbul – Cluj – Napoca
 • Taxele de zbor
 • Bagaj de cală 20 kg / pers
 • Transferurile aeroport – hotel – aeroport
 • 3 nopți de cazare cu mic dejun în Istanbul la hotel Albinas
 • Vizită la principalele obiective turistice alături de ghid local (Biserica Sfanta Sofia, Palatul Topkapi, Basilica Cistern, Hipodromul, Blue Mosque)
 • Intrare la obiectivele vizitate Biserica Sfanta Sofia, Palatul Topkapi, Basilica Cistern
 • Vizită la Insula Prinților
 • Însoțitor de grup român
 • Ghid local vorbitor de limba engleză

Solicită mai multe informații acum

   Contactează-ne

  office@travelsmarthub.com

  +4 0754 349845

  Contact us

  (+4) 0754-349845 office@travelsmarthub.com

  ©Travel Smart Hub 2019, site în grija ReImagine Education

  Polita de asigurare CITY INSURANCE Seria BN Nr.000001321 din 24.07.2019 

  Licenta Numarul: 2045 din 08.08.2019 | Brevet Turism: nr. 17594 din 12.01.2011 | Titular – Cazan Stefana Elena