Călătoria în cuplu înseamnă ieșirea din zona de comfort, înseamnă descoperire de sine cât și descoperirea partenerului, experimentarea de noi senzații, experiențe, înseamnă a vedea lumea prin ochii persoanei de lângă tine, a descoperi lucruri noi despre persoana cu care călătorești, dar este de asemenea și o provocare. În acest articol vreau să împărtășesc cum este pentru mine să călătoresc în cuplu având în vedere că o bună perioadă de timp am călătorit în mare parte singură, fiecare experiență fiind unică în felul ei.
În ianuarie anul acesta noi am împlinit 2 ani de relație, dar călătoriile au fost mereu prioritare pentru noi și ne-au ajutat să devenim persoanele care suntem în ziua de azi dar și să ne construim o relație sănătoasă bazată pe respect, încredere, experiențe unice și desigur iubire. Prima noastră călătorie ca și cuplu a fost un city break în Londra iar ce a fost inedit la această călătorie a fost faptul că sărbătoream ziua de naștere a prietenului meu și acesta a fost cadoul lui din partea mea, iar despre destinație a aflat când aproape am aterizat în Londra, desigur cu multe eforturi din partea mea și ajutor din partea altora, am reușit să țin destinația secretă de el.
Am călătorit atât în țară cât și în străinătate dar fiecare experiență ne-a adus ceva nou, ceva inedit și mai ales a ajutat să ne descoperim încetul cu încetul. Vă prezint așadar 5 lucruri pe care le consider esențiale atunci când călătorim în cuplu și care ajută să avem o vacanță reușită cât și o relație împlinită:

1. Asigurați-vă că sunteți pe aceași lungime de undă când vine vorba despre dorința de a călători și alegerea destinației

Contează foarte mult ca ambii parteneri să împărtășească pasiunea călătoriilor astfel totul devine mai ușor când vine vorba de a pleca în vacanță, dar chiar dacă unul dintre parteneri nu este foarte pasionat de calătorii, nu este un impediment atât de mare pentru că poate descoperi până la urmă cum este să călătorești cu persoana iubită, sau poate prinde gustul călătoriilor pe parcurs în funcție de experiențele trăite. În cazul nostru este destul de ușor pentru că ne place amndurora să călătorim, să descoperim lucruri și experiențe interesante iar când vine momentul să alegem o destinație cădem foarte repede de acord, cel mai mult contează să experimentăm împreună. Dacă există cazuri când nu reușiți să fiți de acord de la început în ceea ce privește destinația, mergeți pe un compromis, de data aceasta aleg eu, data viitoare alegi tu, și așa prin rotație se împlinesc dorințele fiecăruia.

2. Stabiliți bugetul de acasă

Evitați neînțelegerile asupra bugetului când ajungeți la destinație deoarece vă poate împiedica să vă bucurați cu adevărat de vacanță, în schimb puteți avea această discuție acasă și stabiliți totul așa cum credeți de cuviință. Nu trebuie să fie totul calculat până la ultimul bănuț dar să aveți o idee în mare parte. Pe scurt, evitați certurile despre bani atunci când călătoriți.

3. Încercați să petreceți timp de calitate împreună

Pentru mine contează foare mult timpul de calitate petrecut atunci când călătorim și nu numai. Aleg oricând să petrecem un moment agreabil împreună chiar dacă poate nu reușim să vedem tot ce ne-am propus, ne adaptăm și reinventăm pe parcurs, la fel ca într-o relație. De exemplu în Londra am ales să petrecem aproape 2 ore în Hyde Park pe iarbă verde și să vorbim despre noi, să râdem, să ne relaxăm și să uitâm de tot și toate pentru un timp. Sau în timpul unui sejur în Cipru, stabilisem să plecăm de dimineață într-o stațiune la plajă, dar am rămas câteva minute să ne bucurăm de soare de la balconul nostru, iar între timp am început să bem cafeaua, să povestim și așa a trecut timpul până la amiazi când am decis să pornim. Chiar dacă nu am ajuns acolo la orarul stabilit, ampetrecut un moment minunat împreună de care ne amintim mereu cu drag. Deci acordați-vă timp, nu sunteți într-o cursa de a vedea cât mai multe obiective, ci de a experimenta totul așa cum simțiți.

4. Petreceți câteva ore și separat dacă vă doriți să faceți anumite activități diferite

Nu este nicio problemă dacă vă doriți să faceți lucrurile diferit. Puteți să vă luați fiecare câte 2-3 ore pe zi și să vă bucurați de puțin timp singuri în care fiecare să aleagă ceea ce își dorește să facă, poate că unul dintre parteneri vrea să se bucure de plajă și soare în timp ce celălat vrea să exploreze împrejurimile, la sfârșitul zilei contează să fiți amândoi fericiți și împliniți.

5. Comportați-vă natural unul cu celălalt

Chiar dacă sunteți în vacanță asta nu înseamnă că totul este perfect, discutați despre aspectele care vă deranjează, despre neplăceri sau neînțelegeri care pot apărea. Prima noastră neînțelegere a apărut când am făcut prima călătorie împreună și am fost surprinși de asta dar până la urmă este normal deoarece atunci când călătorim suntem scoși din zona noastră de comfort, ne trezim în fața unor provocări noi, situații cu care nu ne-am mai întâlnit până în acel moment. Contează cum reușim să facem față stresului care poate apărea pe parcurs și să depășim orice obstacol pentru a ne bucura cât mai mult de timpul împreună.

Acestea sunt cele mai esențiale aspecte pentru mine ale unei călătorii în cuplu și care consider că ne ajută să avem o vacanță cât mai reușită. Bucurați-vă la maxim de tot ce înseamnă călătorie, relație, experiențe, momente unice, timp de calitate.

Elena Simona Balea

Sunt Elena Simona și mă bucur să fac parte din această comunitate a pasionaților de călătorii. La rândul meu și eu am fost și sunt în continuare pasionată și atrasă de tot ce înseamnă turism și călătorii, am lucrat în domeniul turistic din țară și străinătate (Ibiza, Cipru, Grecia, SUA). Momentan lucrez în domeniul hotelier din Cluj-Napoca și mă bucur să pot întâlni oameni din diverse colțuri ale lumii, să le cunosc poveștile, să împărtășim experiențe. Pornind de la această premisă, mă bucur mult să pot să împart și cu voi din experiențele mele și vă doresc să aveți parte de călătorii minunate.

Share This