The rarest travel experiences. The toughest. The dearest. The ones that won’t be around for much longer. Cu asta am ramas dupa Travel Smart Forum 2018.
Travel Smart Forum, evenimentul dedicat pasionaților de călătorii a avut loc în 18 octombrie, și a reunit la Cluj unii dintre cei mai pasionați oameni, bloggeri, profesioniști, promoteri, dar și persoane care și-au lăsat viața cotidiană și monotonă în urmă, și-au împachetat un ghiozdan de experiențe, și colinda Mapamondul.
Noi cu ce am rămas dupa Travel Smart Forum 2018?
Am învățat ce înseamnă să fii „De profesie călător”
Anda și Ionuț de la Travelship.ro, doi tineri simpatici, cu un job normal de la 9 la 17, și-au luat și un “second job”, cel de călător. Ei ne-au demonstrat că în era corporației, poți lucra la un birou și să fi și nomand. Ne-au povestit despre cum se diferențiază de ceilalți, despre experiențele lor off the beaten track, despre comunitatea Travelship (călătorii cu prieteni) și ne-au oferit sfaturi de la călători pentru călători:
- . Setează-ți prioritățile
- . Stabilește ce tip de călător ești
- . Planifică, planifică, planifică
- . Fii un bun contabil al călătoriilor!
- . Aplică stilul smart street!
ne-au spus ei, iar noi îi vom asculta.
După ce am notat sfaturile lor, și ne-am trecut pe Bucket List câteva destinații, am ajuns și în Brazilia, și nu oriunde, ci pe Copacabana, celebra plajă din Rio de Janeiro. Acolo ne aștepta Cătălin Stănciulescu, de la BackPackYourLife, care ne-a povestit despre călătoriile sale, despre cum și-a împachetat viața într-un ghiozdan, cum a ajuns să-i ia interviu celebrului asasin care a lucrat pentru Pablo Escobar și ce planuri are. El ne-a demonstrat că se poate să lăsăm în urmă tot ce am realizat până acuma, tot confortul casei pentru ceea ce contează cu adevărat pentru noi.
Ne-am îmbogățit Travel Bucket List-ul cu „Experiențe unice în jurul lumii”…
… și nu oriunde. Am fost în Cappadocia, regiunea selenară din centrul Anatoliei, un loc ce abundă de activități de trecut pe Travel Bucket List. Ahmet, a fost ghidul nostru virtual și ne-a făcut să visăm cu ochii deschiși la baloane colorate, la trasee de călărie sub lumina roșiatică a apusului, la orașe săpate în piatră și la o gastronomie autentică.
Raj Mahadevan ne-a adus povestea Mexicului, dincolo de carteluri, droguri și violente și ne-a prezentat ce înseamnă să trăiești în armonie cu mediul.
Am aflat, sau mai degrabă ne-am convins de faptul că și în România putem avea parte de experiențe autentice.
Am privit România dincolo de prejudecăți. Am aflat că România e frumoasă, autentică și tradițională. Românii sunt ospitalieri și gazde desăvârșite. Țara Călatei este cu siguranță o astfel de zonă, Răzvan Alistar ne-a convins.
Traian pe de altăparte, ne-a făcut să deschidem ochii și brațele călătorilor străini care vin în România, am învățat să „Travel a la Cluj” și despre faptul că la fel cum dragostea trece prin stomac – asemena și călătoritul.
Am cunoscut și Maramureșul. Știam că e una dintre cele mai frumoase zone ale țării, dar am avut și confirmarea de la Ioan Doru Dancuș, președintele Consiliului Județean Maramureș.
Și nu în ultimul rând am făcut o incursiune în arta vinului și a călătoriilor tematice, și am aflat cum ne putem transforma șederea la un hotel, într-o experiență unică.
Cum poate hotelul sau unitatea de cazare să schimbe radical o experiență de călătorie? La această întrebare ne-a răspuns Dafină Suciu. Oricât de sofisticate ar fi ca arhitectură, clădirile nu pot zâmbi, nu te pot asculta și nu pot anticipa nevoile tale ca oaspete, ne-a spus ea, afirmând faptul că „ospitalitatea este o artă, iar oamenii te țin minte pentru felul în care îi faci să se simtă”!
Organizatori: Nish Travel & Events în colaborare cu Cluster Turism Transilvania
Partener principal: Wens Travel, Consiliul Județean Maramureș
Partener comunicare: Kunden Media
Susținători: Hotel Platinia, Mionetto România, Mihai Giurgiu Graphic Design
Parteneri media: All About Jobus, Impresiidincalatorii.ro, Cluj.com, Cluj Manifest, Cluju.ro, Turism Market, Cluj24h.ro, Fashion8.ro, I like Cluj, Lipa-Lipa.ro, Media Dome, Traveller Magazin, Info Travel Romania, Transilvania Reporter, Pagina de Lifestyle, Pagina de Transilvania, Clujul de Buzunar, Mujer, Travel to the Moon, Teola Blog.
Alexandra Moldovan este pasionată de scris și de arta de a povesti frumos. Iubește să călătorească și să împărtășească experiențe, fapt ce a condus-o spre o facultate și un master în turism, iar în momentul actual profesează marketing-ul la o agenție de turism. Pe parcursul facultății a descoperit adevarata ei vocație în arta de a scrie. Mereu încearcă să creeze o punte de legatură între oameni și produse, oameni și destinații, oameni și experiențe. Crede în puterea cuvintelor și în crearea mesajului către cititor.