Cum tot e luna iubirii, iar Thailanda este cunoscută drept o destinație perfectă de văzut în doi, oficialitățile thailandeze s-au decis în sfârșit să vină cu un cadou pe măsură. Aici nu ne referim la reduceri pentru luna de miere, cadouri sau alte bonificații, ci la reducerea cozilor intermidabile din punctele de acordare a vizei. Aceste cozi erau într-adevăr supărătoare și o pierdere din timpul prețios al vacanței noastre.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) va lansa pe 15 februarie 2019 un serviciu de solicitare a vizei electronice online pentru 21 țări inclusiv Romania!

Dl. Chatri Archjananun, director general al Departamentului Afacerilor Consulare al MAE, a declarat că, în 2017, mai mult de opt milioane de cetățeni străini au solicitat vize thailandeze. Dintre acestea, 85% erau pentru vize turistice.

Viza online va automatiza și accelera procesul de solicitare a vizelor la nivel global.

Solicitanții pot completa formularul electronic de pe site-ul https://www.thaievisa.go.th/ sau https://thailandevoa.vfsevisa.com și pot achita taxa de viză prin intermediul sistemului de plăți electronice Kasikornbank (Kbank) sau prin intermediul cardurilor de credit sau de debit Mastercard, Visa și Union Pay ori prin WeChat Pay și Alipay. De asemenea, se va putea desemna data și ora pentru a depune pașaportul la sediul local Ambasada sau consulatul din Thailanda.

Serviciul poate fi folosit oricând în orice loc prin intermediul dispozitivelor mobile și al computerului, asigurându-se totodată siguranța maximă a gateway-ului de plată.

Dl. Chatree a adăugat: „Departamentul pentru Afaceri Consulare își propune să dezvolte un sistem complet de inspecție electronică a semnelor. În viitor, anumite tipuri de vize nu vor fi aplicate pașaportului. Acesta va fi trimis prin e-mail, iar rezultatele vor fi trimise la biroul de imigrare printr-un sistem dezvoltat în comun, folosind biometrie pentru verificarea identității și Robotic Process Automation pentru a verifica datele de susținere. ”

Dar mare atenție la aceste informații utile:

  • trebuie sa aplicați pentru e-visa on arrival între 30 zile și 24 ore înainte de sosirea în Thailanda (Recomandarea noastră smart tips: aplicați cu  1 – 2 săptămâni înainte de a pleca spre Thailanda)
  • Pentru început, se va putea folosi serviciul de e-VOA doar dacă se va intra în Thailanda prin aeroporturile Bangkok Suvarnabhumi (BKK), Bangkok Don Muang (DMK), Phuket (HKT) și Chiang Mai (CMX), ulterior urmând și celelalte puncte de frontieră dar nu se știe o dată exactă.

Sursa articol: bangkokpost.com

Surse foto: Unsplash.com

Alexandra Moldovan

Alexandra Moldovan este pasionată de scris și de arta de a povesti frumos. Iubește să călătorească și să împărtășească experiențe, fapt ce a condus-o spre o facultate și un master în turism, iar în momentul actual profesează marketing-ul la o agenție de turism. Pe parcursul facultății a descoperit adevarata ei vocație în arta de a scrie. Mereu încearcă să creeze o punte de legatură între oameni și produse, oameni și destinații, oameni și experiențe. Crede în puterea cuvintelor și în crearea mesajului către cititor.

Share This