Dacă ți-ai dorit mai multă libertate în munca ta, și te intrebi adesea cum ai putea sa călătorești și să castigi bani în același timp, să duci o viață de nomad digital, acest articol este pentru tine!

Dacă urăști dependența, monotonia și așa zisa “rotiță a hamsterului” – rutina de a face în fiecare zi același lucru, de a dansa pe același sincron, atunci sigur poți devein un nomad digital sau un freelancer de succes.

Iată mai jos o selecție de joburi pe care le poți practica oriunde în această lume. Reține faptul că a fi un nomad digital înseamnă adesea să fii un freelancer. Deci, “freelance” este un prefix implicit pentru multe din aceste locuri de muncă care îți pot oferi libertatea mult visată.

1. FOTOGRAF DE CĂLĂTORII / TRAVEL PHOTOGRAPHER

Competitiv? Da. Dar dacă ești pasionat de acest lucru, ar trebui să te gândești să-ți oferi o șansă.

Cheia este diversificarea și promovarea ta. Menține un site web și o prezență socială în mass-media și gândește dincolo de revistele lucioase expuse pe rafturile magazinelor. Promovează-ți serviciile la agențiile locale de călătorie și de turism, ia în considerare oferirea de ateliere de fotografie pe destinație și excursii, chiar dacă la început poate fi de tipul pro bono sau bartter.

Pe viitor va merita!

2. WEB DEVELOPER / GRAPHIC DESIGNER

Două tipuri de joburi care nu au nevoie de o mulțime de explicații. De ce să nu pui capăt lanțului care te ține legat de birou pentru o muncă pe care ai putea să o faci pe balconul tău Airbnb de pe coastele Spaniei? Există destul de multă muncă la distanță pentru dezvoltatori si graficieni – este de fapt una dintre cele mai comune tipuri de joburi pentru un nomad digital.

3. TRANSLATOR / INTERPRET

Dacă ești fluent într-o a doua limbă, poți lua în considerare oferirea de servicii de traducere de la distanță. De la traducerea documentelor, până la interpretarea video la distanță (de asemenea, o opțiune pentru cei fluenți în ASL), există o mulțime de căi de explorat.

4. COPYWRITTER / BLOGGER / RESUME WRITTER / E-BOOK WRITTER

Îți place să scri și ai un talent nativ? Ai inspirație? De tot ce ai nevoie este un laptop și poți lucra de oriunde dorești!

5. GHID TURISTIC

Dacă îți face plăcere să spui povești și cunoști foarte bine istoria și povestea unui loc, fructifica-ți cunoștințele.

6. ANIMATOR

Există multe companii, mari și mici, care au nevoie de animație pentru publicitate, instruire și multe altele. În funcție de proiect, animația cuprinde o gamă de abilități și competențe  deci nu este ceva la care poți să treci peste noapte. Cu toate acestea, dacă ai aptitudinile neceseare, merită să investești ceva timp. Salariul își spune cuvântul.

 7. ORICE OCUPAȚIE AI ÎN ACEST MOMENT

Dacă te-ai “târât” vreodată în birou și ți-ai spus că “aș putea face asta de pe canapeaua mea”, există o șansă bună.

Nu durează  mult să încerci să negociezi cu angajatorul tău pentru munca de la distanță. Înainte de a te întâlni cu șeful tău., asigură-te că ești destul de bun în munca pe care o depui. Supervizorul tău are încredere în tine suficient pentru a oferi o recomandare pentru munca de la distanță?

Sugerează o perioadă de probă, astfel încât să poată vedea că productivitatea ta nu scade.

Dacă asta nu este posibil, gândește-te la freenlancing. Fă un scurt search pe google locuri de muncă (domeniul tău în care ești bun + freelance) și let’s do it! Go and build your dream job and dream future!

Alexandra Moldovan

Alexandra Moldovan este pasionată de scris și de arta de a povesti frumos. Iubește să călătorească și să împărtășească experiențe, fapt ce a condus-o spre o facultate și un master în turism, iar în momentul actual profesează marketing-ul la o agenție de turism. Pe parcursul facultății a descoperit adevarata ei vocație în arta de a scrie. Mereu încearcă să creeze o punte de legatură între oameni și produse, oameni și destinații, oameni și experiențe. Crede în puterea cuvintelor și în crearea mesajului către cititor.

CONTRIBUIE ȘI TU

Iubești să călătorești și vrei să îți împărtășești experiențele alături de noi? Înscrie-te ca și Colaborator Travel Smart HUB, iar noi îți promovăm povestea ta în rândul comunității noastre.

Share This