Deoarece biletul de avion reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte din punct de vedere al costurilor unei călătorii, descoperirea acelor prețuri reduse poate fi o adevărată aventură de tip “treasure hunt”.

Dacă ești genul de persoană aventurieră, tipul wanderlust sau nomand și îți planifici singur călătoria până la cel mai mic detaliu, atunci acest articol este pentru tine. De ce spun asta? Pentru că într-adevăr este o adevărată bătaie de cap. Auch! Sper că nu te-am speriat, e puțin mai ușor decât pare!

Pentru o persoană ca mine, și ca tine cel care citești acest articol, găsirea unui bilet de avion cât mai ieftin este la fel de important precum găsirea destinației potrivite, a cazării, a celor mai inedite atuuri ale excursiei, planificarea activităților de tipul Once in a Lifetime la destinație. Cu siguranță știi despre ce activități vorbesc, așa că nu voi intra în detaliu aici, deoarece am alt scop cu articolul acesta, dar cu siguranță o să vă povestesc și despre propriul meu Travel Bucket List și activitățile menționate într-un articol viitor.

Acum să revenim la subiectul nostru, ci anume găsirea unui zbor ieftin. La urma urmei, dacă zborul tău este prea scump, probabil că nu vei mai merge nicăieri.

În fiecare zi, companiile aeriene dispun de mii de tranzacții – de la erori tarifare (prețuri publicate în mod greșit) la oferte promoționale speciale pentru a reduce prețurile cu scopul de a concura cu o altă companie aeriană. Tarifele ieftine sunt acolo dacă știți cum să le găsiți.

Acestea sunt pașii simplii pe care eu îi urmăresc pentru a obține cele mai ieftine bilete de avion. Sunt încercate și validate, și am decis să vi le împărtășesc si vouă!

1. MITURILE NU SUNT ADEVĂRURI GENERAL VALABILE

Primul lucru pe care trebuie să-l cunoști despre găsirea unui zbor ieftin este că nu există nici un glonț magic sau un peștișor de aur pentru a face acest fapt posibil. Deși există o mulțime de mituri online despre cum poți găsi zboruri ieftine, acestea pot uneori funcționa dar nu sunt adevăruri general valabile, chiar dacă uneori funcționează. Le-am testat pe toate! Iată cele mai des întâlnite mituri:

  • Nu este mai ieftin să cumperi biletele de avion marți.
  • Nu există nici o dovadă cu privier la căutarea incognito care duce la oferte mai ieftine (dar pentru un be sure eu încă caut incognito, nu mă încurcă cu nimic)
  • Nu există o dată exactă sau o anumită perioadă de timp în care să-ți rezervi biletele de avion.
  • Nu poți anticipa prețurile companiilor aeriene și site-urile web care fac asta probabil anticipează eronat.

Deși unele bilete de avion sunt mai ieftine seara, sau cu mai puține zile înainte de zbor cel mai bine e să faci un scurt research înainte (perioade din zile diferite etc.)!

Poți ține cont și de aceste mituri dar nu le lua 100 % în serios deoarece companiile aeriene au dezvoltat tot felul de algoritmi avansați de calcul și de stabilire a prețurilor pentru a determina prețurile și a efectua vânzări în funcție de perioada din an, cererea pasagerilor, vremea, evenimente importante / festivaluri, ora din zi, prețurile concurenților și multe altele. Vechile “trucuri” nu prea mai funcționează. Sistemul este prea inteligent.!

2. FII FLEXIBIL CU DATA ȘI CU DESTINAȚIA

Prețurile biletelor de avion variază foarte mult în funcție de ziua săptămânii, de perioada din an și de sărbătorile viitoare, cum ar fi Crăciunul, Revelionul, Ziua Recunostintei sau alte evenimente importante (research-ul despre care vorbeam la punctul 1).  Liniile aeriene știu când vine un festival, o vacanță, un eveniment sportiv major sau o vacanță școlară și  cresc prețurile în consecință.

August este luna de vârf pentru călătoria în Europa și toată lumea vrea să meargă undeva în concediu.  Dacă vei zbura când toată lumea zboară, atunci biletul va costa mai mult. Încearcă să fii flexibil cu datele tale dar și cu destinația. Caută capetele de sezon, sau chiar off-seasonul! O diferența de o zi în plecarea ta, poate însemna economii conistente.

Dacă nu poți fi flexibil atunci când zbori, cel puțin fii flexibil cu locul unde zbori. Cel mai bine este să fii cu amândouă, dacă chiar vrei să economisești mai mulți bani și să obți un zbor ieftin.

Tool-uri de ajutor: Google filghts

 

3. COMPANIILE LOW COST ÎȚI VOR FI TOVARĂȘ DE CĂLĂTORIE

Companiile aeriene de tip low cost și-au dezvoltat rutele acoperind distanțe cât mai îndepărtate. Dacă nu ești condiționat de confort și de prea multe bagaje, atunci ele sunt soluția!

Exemple de companii low-cost pentru Europa: Vueling, Ryanair, Easyjet, Aigle Azur, Eurowings, Flybe, Norwegian Air, Wizz Air și WOW Air.

 

 4. CAUTĂ CONEXIUNI

Nu numai a fi flexibil cu datele și destinațiile, dar fiind flexibil cu ruta pe care o faci este un alt mod de a obține un zbor ieftin. Uneori este mai ieftin să zbori la Londra și să schimbi avionul pentru a ajunge la Amsterdam decât să zbori direct la Amsterdam. Asigurați-vă că aveți cel puțin 3 ore între conexiuni, deoarece rezervarea de bilete pe diferite companii aeriene va însemna că, dacă ceva nu merge bine, nu poți ajunge fără probleme la următorul zbor. Google Flight și Momondo te ajută. Chiar și Vola uneori 😊

5. NU TOATE MOTOARELE DE CĂUTARE SUNT LA FEL!

Trebuie să cauți mai multe site-uri web pentru a te asigura că nu lași nici un colțișor neexplorat. Unele site-uri nu afișează companiile low cost, altele nu afișează cele care nu sunt în limba engleză, așadar încearcă cât mai multe! Preferatele mele? Momondo, Skyscanner și GoogleFlights.

 

6. PRIMA DATĂ CAUTĂ BILETUL DOAR PENTRU O PERSOANĂ ȘI APOI COMPARĂ

Nu căuta sau cumpăra mai multe bilete într-o singură achiziție. Liniile  aeriene afișează întotdeauna cel mai mare preț al biletelor daca este vorba de un grup. Caută oricum ambele variante și vezi ce te avantajează.

 

7. FII VÂNĂTOR DE OFERTE!

Știu, să îți aglomerezi căsuța de email cu toate ofertele nu este un lucru plăcut. Eu una îl urăsc. Dar prin înscrierea la diverse newslettere de la companiile aeriene și motoarele de căutare, vei putea obține actualizări despre toate tranzacțiile de ultimă oră sau oferte speciale. Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a te asigura că găsești un zbor ieftin.

8. CAUTĂ ȘI ÎN ALTE CURSURI VALUTARE

Acest sfat nu funcționează întotdeauna, dar funcționează adesea suficient încât să merite încercat! La mine a funcționat la un zbor Budapesta – Reykjavik, când diferența euro – forint-ron, am iesit cu euro în câștig 200 de ron.

 

 9. CAUTĂ DIN TIMP, DAR NU PREA DIN TIMP!

Tarifele pentru bilete de avion vor continua să crească cât mai aproape de plecare, dar există  momente când companiile aeriene încep să reducă sau să crească tarifele pe baza cererii. Nu aștepta până în ultima secundă, dar nu rezerva nici cu mult timp în avans. Cel mai bun moment pentru a rezerva zborul. este în jur de 6-8 săptămâni înainte de plecareâ. sau în jurul valorii de trei luni înainte, dacă te deplasezi în timpul sezonului de vârf.

Așadar găsirea unui bilet de avion ieftin, împlică timp, flexibilitate și răbdare! Dar dacă le ai, cu siguranță poți economisii semnficativ în unele situații!

Alexandra Moldovan

Alexandra Moldovan este pasionată de scris și de arta de a povesti frumos. Iubește să călătorească și să împărtășească experiențe, fapt ce a condus-o spre o facultate și un master în turism, iar în momentul actual profesează marketing-ul la o agenție de turism. Pe parcursul facultății a descoperit adevarata ei vocație în arta de a scrie. Mereu încearcă să creeze o punte de legatură între oameni și produse, oameni și destinații, oameni și experiențe. Crede în puterea cuvintelor și în crearea mesajului către cititor.

CONTRIBUIE ȘI TU

Iubești să călătorești și vrei să îți împărtășești experiențele alături de noi? Înscrie-te ca și Colaborator Travel Smart HUB, iar noi îți promovăm povestea ta în rândul comunității noastre.

Share This