În fiecare zi, din ce în ce mai multe femei curajoase îndrăznesc să pună pe picioare viața la care visează.  Schimbă  nemulțumirile cotidiene cu convingerea și hotărârea de a-și urmări fiecare dintre visele lor, oricât de ireale ar părea, indiferent cât de nebunești sunt, indiferent cât de departe sunt.

Cum am mai spus și într-un alt articol, călătoriile sunt printre cele mai importante aspecte din viața unei femei și am argumentat acest fapt prin 4 motive, care ilustrează cel mai bine această afirmație.

 

1. Îți demonstrează ca doar tu ești cea mai buna prietena a ta

Nu este nimic mai terapeutic decât o călătorie pentru a învăța să fii singură. Sau, mai bine spus, să înveți să fii cu tine însuți.

Femeia de astăzi nu se teme de singurătate și nu are nevoie de nimeni pentru a face ceea ce dorește. Călătoria se îngrijește de a te face să fi tu însuți fericită în fiecare seară și în fiecare dimineață, de a avea un înger pe drum la momentul potrivit, de a savura fiecare aromă nouă în fiecare conversație neașteptată, fiecare mare, fiecare deșert, fiecare pădure, râu, junglă, munte, lac, savană, oraș.

Toate temerile de acasă, groaza pe care o simțeai când te aflai într-o situație dificilă, sentimentul că ai nevoie de cineva cu disperare care să îți ofere sprijin,  rutina… toate acestea constituie viața dinaintea călătoriei. Călătoria îți oferă acum bucuria de a ști că totul depinde numai de tine, tu ești cea care decide fiecare pas, alegi fiecare loc în care vrei să ajungi. Te poți bucura de o bere, un apus de soare sau o cină la lumina lumânărilor, atât de intens încât ți se va părea ireal.  Dintr-o dată, ești cel mai bun prieten al tău.

Deci, când călătoria te pune în ipostaza de a fi singură în cealaltă parte a lumii, tu:

  • Vei petrece tot timpul din lume ascultându-ți gândurile proprii și, puțin câte puțin vei cunoaște persoana care ești: ce dorești cu adevărat? Ce te aștepți de la viață? Cine merită o scuză?
  • Dezvolți o capacitate de a intui problemele, de a citi oamenii înainte de toate și de a analiza argumentele pro și contra ale oricărei decizii dificile.
  • Descoperi o forță înnăscută pentru a face față eșecurilor. Corpul tău a fost pus pe modul de supraviețuire și te simți în măsură să eschivezi orice piatră pe drum.
  • Obții o sensibilitate specială pentru fiecare detaliu al călătoriei. Nu ai nicio distragere a atenției, astfel încât fiecare miros și gust nou, fiecare culoare, are o nuanță foarte intensă. Vezi viața în culori pline!

Și acel curs intensiv în singurătate te va ajuta mult atunci când te întorci.

2. Este o imagine a stimei de sine

 

Din trei motive principale:

Pentru că ai depășit toate barierele și temerile atunci când ai început călătoria solo. Simpla decizie de a călători singură ar trebui să te umple deja de mândrie.

Da, călătoria nu numai că te îndepărtează de rutină și de acasă, dar și de toate stereotipurile și de toti stimulii la care sunt expuse zilnic femeile.

Cu toate acestea, în călătorie, singurul lucru care contează este viața în simplitatea sa maximă.

Fizicianul își joacă incognito piesa în fundal,  deoarece ceea ce este cu adevărat esențial este ceea ce se întâmplă în fiecare secundă: noul peisaj, noul partener de călătorie, noul mijloc de transport, noul pat. Călătoria îndepărtează stereotipurile și îți amintește că ești la fel de frumoasă, de capabilă și de curajoasă pe cât crezi. Nu există scuze și trebuie să crezi asta.

Ce te face cu adevărat frumoasă sunt experiențele pe care le trăiești.

3. Reprezintă o oportunitate zilnică de a-ți depăși toate temerile

 

Pornind singură într-o călătorie deja indică faptul că ai o capacitate excepțională de a nu fi paralizată de nici o teamă. Dar dacă acest lucru nu este suficient pentru tine, călătoria persistă în determinarea sa de a-ți arăta că poți, poți și poți din nou.

Călătoria pare să spună în mod constant: “Este timpul să te confrunți cu ceea ce îți creează de multă vreme panică ”

De ce ți-e frică? De înălțimi? Începe prin escalada un munte! De șerpi? Fă o scurtă plimbare prin jungla amazoniană braziliană! De zbor? Încearcă un zbor cu parapanta în tandem!

4. Îți lărgește orizonturile cum nicio altă activitate nu o poate face.

Lumea, comunitatea tot amalgramul care însumează călătoria te confruntă în mod constant cu noi moduri de gândire, vorbire și sentiment. Îți arată diversitatea ca pe un lux și nu ca o amenințare și oferă lecții continue de respect, solidaritate, fraternitate și valori.

Femeile adevărate de astăzi nu cred într-o lume în care banii, confortul sau siguranța justifică o viață trăită cu jumătate de inimă. O viață care nu are ocazia minunată de a ne deschide calea spre a descoperi această planetă incredibilă, de a ne apropia de natură, animale și popoare de diferite culturi, învățând, unind și trăind viața fără rezerve.

Călătoria te învață și îți deschide mintea, te ajută să înțelegi faptul că soluția  este dialogul și nu violența, îți îmbogățește cunoștințele pe baza învățăturii pure. Ca o școală. După cum a spus Mark Twain: “Călătoria este un exercițiu cu consecințe fatale pentru prejudecăți, intoleranță și îngustare”.

Călătoria este o nouă formă de autodeterminare pentru femei, o cale către emanciparea absolută, spre libertatea pe care o dorim. O sursă de stimă de sine, o oportunitate valoroasă de a testa și de a lupta împotriva temerilor noastre și o cale deschisă către înțelegere, toleranță și solidaritate.

Și tot mai multe femei se alătură acestei forme, singure, însoțite, pentru câteva zile sau pentru o viață.

Alexandra Moldovan

Alexandra Moldovan este pasionată de scris și de arta de a povesti frumos. Iubește să călătorească și să împărtășească experiențe, fapt ce a condus-o spre o facultate și un master în turism, iar în momentul actual profesează marketing-ul la o agenție de turism. Pe parcursul facultății a descoperit adevarata ei vocație în arta de a scrie. Mereu încearcă să creeze o punte de legatură între oameni și produse, oameni și destinații, oameni și experiențe. Crede în puterea cuvintelor și în crearea mesajului către cititor.

CONTRIBUIE ȘI TU

Iubești să călătorești și vrei să îți împărtășești experiențele alături de noi? Înscrie-te ca și Colaborator Travel Smart HUB, iar noi îți promovăm povestea ta în rândul comunității noastre.

Share This