Este adevărat că ne place tuturor să călătorim, să avem o experiență plăcută, să ne distrăm și să uităm de toate grijile cotidiene însă nu trebuie să uităm de siguranța noastră. Uneori când suntem în vacanță tindem să ne relaxăm poate prea mult și să nu mai fim atât de vigilenți ceea ce ne poate produce neplaceri, așa că m-am gândit să vă dau câteva sfaturi legate de siguranță atunci când călătorim, potrivite atât pentru cei care călătoresc în interes de serviciu sau pentru relaxare.

1. Studiați zona și hotelul înainte să rezervați

Mie una îmi place să mă interesez despre împrejurimile hotelului înainte să mă decid. Depinde și de locul în care călătoriți, dar este recomandat să evitați hotelurile situate în cartiere mai rău famate, iar pentru a afla toate acestea puteți să citiți review-uri despre hotelul la care vă gândiți să mergeți.

2. Nu lăsați lucruri de valoare în locuri la vedere

Chiar dacă hotelul pare unul sigur, se poate întâmpla oricând un accident și să vă fie furate bunurile de valoare. De obicei, hotelurile au un safety deposit unde vă puteți lăsa bani, bijuteri sau alte bunuri. Îmi amintesc de perioada când mă aflam în cadrul unui internship la un hotel în Ibiza, și a fost vandalizată camera managerului hotelului, deci se poate întâmpla!

3. Familiarizați-vă cu planurile de evacuare ale hotelului

În cazul în care trebuie să evacuați de urgență hotelul, este bine să aveți o imagine a planului de evacuare și unde se află cea mai aproape ieșire, mai ales că se poate întâmpla chiar și pe timp de noapte așa că cel mai bine este să vă asigurați de toate acestea din momentul în care ajungeți la hotel.

 4Folosiți un antivirus bun pentru laptopul vostru

Atunci când vă conectați la rețeaua de internet din hotel este recomandat să folosiți un antivirus deoarece rețele de internet din hoteluri nu sunt tot timpul sigure.

5. Nu spuneți străinilor unde stați

Atunci când ieșiți la restaurante, baruri, petreceri, nu spuneți persoanelor pe care le întâlniți pentru prima dată, numele hotelul unde sunteți cazați, cu atât mai puțin numărul camerei.

 6. Nu ieșiți din hotel dacă ați ajuns seara la cazare și nu cunoașteți zona 

Dacă ajungeți seara sau spre miezul nopții să vă cazați la hotel, este mai bine să explorați împrejurimile a doua zi de dimineață.

 

7. Fiți amabili cu personalul hotelului

Acest lucru vă poate aduce numai beneficii. Pe lângă faptul că puteți afla informații prețioase despre cele mai bune locuri unde să mâncați, unde sa mergeți la petreceri, ce merită să vizitați, aceștia vă pot sfătui cu privire la zone de care să vă feriți pe parcursul vacanței.

 Eu am călătorit de multe ori singură și nu am avut nicio neplăcere dar am fost mereu atentă la ce se întâmplă în jurul meu pentru că am văzut alte exemple mai puțin plăcute. De astemenea, am lucrat în diferite hoteluri în jurul lumii, iar acum lucrez la un hotel de 5* aici în Cluj-Napoca, deci pot să vă spun toate acestea în cunoștință de cauză. Aceste mici trucuri sper să vă fie de folos în călătoriile voastre și să fiți mereu în siguranță.

 

Elena Simona Balea

Sunt Elena Simona și mă bucur să fac parte din această comunitate a pasionaților de călătorii. La rândul meu și eu am fost și sunt în continuare pasionată și atrasă de tot ce înseamnă turism și călătorii, am lucrat în domeniul turistic din țară și străinătate (Ibiza, Cipru, Grecia, SUA). Momentan lucrez în domeniul hotelier din Cluj-Napoca și mă bucur să pot întâlni oameni din diverse colțuri ale lumii, să le cunosc poveștile, să împărtășim experiențe. Pornind de la această premisă, mă bucur mult să pot să împart și cu voi din experiențele mele și vă doresc să aveți parte de călătorii minunate.

Share This