Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut Parlamentului European și Consiliului să adopte, în următoarea perioadă, propunerea cu privire la certificatele electronice verzi. În același mesaj transmis pe Twitter, aceasta a făcut un apel către țările din cadrul UE de a crea „fără întârziere” un sistem care să permită utilizarea pașapoartelor COVID.

Conform propunerii înaintate de Comisie, certificatul va conține, pe lângă informații care să ateste vaccinarea împotriva Covid-19, și alte date medicale, cum ar fi cele legate de semnalarea unei infecții anterioare cu coronavirus sau prezența anticorpilor în organism.

„Certificatele verzi digitale ne vor ajuta să reluăm călătoriile sigure în UE. Scopul nostru este să le avem funcționale până în această vară. Așadar, invit Parlamentul European și Consiliul să adopte propunerea noastră, iar țările UE să creeze fără întârziere infrastructura necesară!”, a declarat Ursula von der Leyen pe contul său.

În decursul aceleiași zile, Parlamentul European a demarat procedura de urgență privind introducerea adeverinței verde digitale, iar după analizarea prevederilor, reprezentanții au comunicat un raport de 468 de voturi pentru, 203 împotrivă și 16 abțineri, urmând ca adoptarea documentului să se realizeze până în vară.

De altfel, pentru facilitarea procesului, Comisia Europeană a publicat un videoclip prin care să explice cum funcționează noul certificat și tot ce va include acesta.

Surse: Mediafax, Digi 24

Share This