Atunci când ne gândim la călătorii și la tot felul de destinații pe care vrem să le vedem și pe care să le păstrăm apoi ca amintire atât în memoria noastră, cât și prin poze instagramabile, avem nevoie de inspirație. Conturile de travel de pe Instagram sunt o sursă bună, mai ales că vedem nu doar destinații, ci și locuri specifice, mâncare, cazări și multe altele pe care le putem lua în considerare atunci când ne facem propriul nostru plan.
Topul este unul personal, al unor conturi pe care le urmăresc și care îmi dau mereu o stare de bine și o curiozitate aparte.
1. Călător în bascheți (@calatorinbascheti)
Pe Laura Vereha și Sebastian Secan i-am ascultat vorbindu-ne la unul dintre seminarele de la facultate. Au fost invitați să ne povestească și să ne îndrume spre a ne realiza visul, căci și ei au pornit un blog din nimic, din pură pasiune și cu multa neîncredere din partea celorlalți.
Așa am început să-i urmăresc constant și să cunosc locații de vis din România. Jurnalismul i-a ajutat în călătoria asta în lumea blogging-ului, astfel că în noiembrie 2018 au debutat și, ușor ușor, s-au făcut cunoscuți în online, cu o comunitate numeroasă de pasionați de călătorii, așa cum este și comunitatea Travel Smart Hub.
2. Rareș și Irina (@me_and_mango și @irinahp)
Pe cei doi i-am pus pe același loc în top pentru că sunt la pachet, un cuplu foarte creativ. Conturile lor sunt o sursă de inspirație interminabilă, sunt estetice, iar Irina are și un blog pe care îl puteți vizita pentru ghiduri, topuri și alte articole de travel. Personajele principale în povestea asta sunt ei, căci reușesc să facă poze spectaculoase în locațiile în care ajung, în ținute fashion, să se folosească de străduțe aglomerate, de atracții turistice populare și să creeze conținut original.
3. Murad Osmann (muradosmann)
Pe Murad Osmann este foarte probabil să-l știți. Acesta este un fotograf și producător de film rus care a câștigat premii precum Influencer of the year și Top 3 Travel Influencer by Forbes.
Dar poate nu de aici îl cunoașteți, ci după seria #FollowMeTo, acele poze în care el se află în spatele camerei, o ține de mână pe Nataly Osmann, soția lui, aflându-se în diferite țări, cu diferite haine în funcție de cultură.
Ne propunem să inspirăm oamenii: să călătorească, să creeze și să iubească.
Murad
De asemenea, conceptul de NFT-uri continuă să crească, iar proiectul #FollowMeTo este atât de important pentru ei, încât a fost deja vândută prima piesă.
4. Lukas Kogler (@mr.luke_)
Deși Lukas este fotograf și videograf, și creează reclame pentru companii mari, are și un cont de Instagram pe care cu ușurință îl poți cataloga drept Travel account. El a studiat producția de film digital la Viena și face fotografii de peste 8 ani.
Cunoștințele în fotografie și viziunea unică îl ajută să scoată ce e mai frumos dintr-un peisaj, dintr-o locație. Vezi lumea prin ochii lui și te hotărăști apoi dacă vrei să o vezi și prin ochii tăi. Și te asigur, vrei să o vezi!
5. Jessica Hariana (@snowflakesfairy)
Originară din Jakarta, Indonezia, Jessica a locuit la Paris cu soțul ei timp de patru ani. Înainte de a se muta, a început să facă fotografii capitalei franceze ca mod de a-și lua adio. Voia doar ceva care să-i amintească de Paris, dar acea idee simplă a făcut-o să dezvolte o pasiune pentru fotografie.
Jessica spune că fotografia e cea care o face să vrea să călătorească. Nu mi-aș fi putut imagina că voi urca într-un avion și voi explora singură o țară străină dacă nu ar fi pasiunea mea pentru fotografie, declară ea într-un interviu pentru Passion Passport.
Instagram-ul ei este foarte colorat, plin de detalii și elemente pe care un turist obișnuit poate nu le-ar observa, dar pe care Jessica le imortalizează în fotografiile ei.
Alte trei conturi pe care le-aș lua în considerare și care poate intră în topul vostru personal sunt:
- Marta Sierra (@marta_sierra)
- Delia (@delianomad)
- Senthil Ratnasbapthy (@adventures_of_a_midlifer)
Georgiana Dănilă
Sunt studentă la Jurnalism, anul 2 și voluntar în cadrul Federației Tinerilor din Cluj. Am combinat pasiunea pentru scris, fotografie, citit și călătorie și am căutat să le introduc în textele scrise pentru Cluj for Youth, Arta de 4 dimineața, UBB Radio și de acum, Travel Smart Hub. Caut mereu să mă dezvolt și să ies din zona de confort. De asemenea, mă interesează zona de Social Media și copywriting, fapt pentru care am acumulat experiență prin implicarea în proiecte precum agenția BrainiAd Marketing și Future-construiește cu pasiune.