fbpx

Cum faci eficient bagajul? Călătoriile vin la pachet cu momentul în care trebuie să ne facem bagajul. Acest moment poate să ne dea bătăi de cap sau să ne ofere mai mult entuziasm cu privire la vacanța de care urmează să ne bucurăm.

Știu că atât împachetatul, cât și despachetatul sunt mai puțin plăcute decât experiența în sine. Însă, fără un bagaj eficient, nu ne putem simți în largul nostru. Dacă ai uitat ochelarii de soare într-o călătorie în Bali, sau geaca care să-ți țină de cald în Islanda, acest lucru s-ar putea să îți afecteze starea, întrebându-te constant de ce nu ai fost mai atent.

Iată, deci, câteva sfaturi pentru o vacanță fără stres și griji:

1. Fă o lista și ține-te de ea!

Un check-list te va scoate din multe probleme. Înainte de a-l scrie, gândește-te care este scopul vacanței tale, ce vrei să vizitezi și ce vrei să obții în urma vizitei. După ce ai ajuns la o concluzie, începe să scrii o listă cu toate obiectele de care ai nevoie. Chiar și așa există riscul de a uita ceva. Totuși, asta te va scăpa de un stres în plus și îți va economisi timp, mai ales dacă te apuci de scris cu ceva timp înainte pentru a-ți rămâne un singur lucru de făcut, să bifezi ce ai pus în bagaj. În acest sens, Travel Smart Hub îți vine în ajutor cu un check-list de care te poți folosi de fiecare dată când pleci undeva, cu mici modificări în funcție de destinație și obiective.

Desigur, nu încărca lista cu lucruri pe care știi sigur că nu le vei purta sau de care nu vei avea nevoie doar din dorința de a spune ,,nu se știe niciodată”.

2. Nu supraîncărca bagajul

Așa cum am spus mai sus, mulți avem tendința să luăm cu noi lucruri doar pentru că e posibil să avem nevoie de ele, însă asta nu face decât să ne supraîncarce bagajul. În acest fel, ajungem să umplem portbagajul mașinii sau să avem probleme la aeroport, unde limitele în privința acestora sunt stricte și clare. Așadar, dacă nu îți place să fii luat prin surprindere pentru că îți lipsește ceva important, ia în calcul primul pas. Mai mult, poți să îți pui deja câteva ținute complete, și nu haine separate, astfel nu va mai fi nevoie să iei două tricouri doar pentru că se potrivesc ambele la perechea aceea de blugi, ci vei fi eficient și vei alege unul.

3. Ce facem cu încălțămintea?

O altă problemă, pe lângă cea a hainelor, este cea a perechilor de încălțăminte. Numărul magic 3 este o soluție bună dacă vrei să ai cu ce să asortezi mai multe tipuri de ținute, astfel că o pereche de adidași, una de șlapi și una de sandale sau ceva mai elegant este tot ce ai nevoie. Nu pune încălțările deasupra, ci dedesubtul tuturor celorlalte lucruri mai ușoare. Un truc la care probabil nu te-ai gândit este legat de faptul că poți insera șosete sau alte lucruri mici în adidași. Folosește inteligent spațiul de care dispui.

sursă: Pixabay

4. Împăturește, nu rula!

Internetul a venit mereu cu hack-uri pentru a ne scuti de pierderea timpului și a găsi metode inovative. Asta s-a întâmplat și în cazul modului în care ne facem bagajul, iar rularea hainelor este o metodă des întâlnită. Surprinzător sau nu, nu salvezi spațiu atunci când faci asta, ba chiar te alegi cu mai multe cute. Împăturește în mod inteligent hainele, iar pentru asta, tot internetul ne vine în ajutor. Vezi metoda Marie Kondo.

5. Folosește recipiente mici

Poți transfera cantități mai mici din recipientele de dimensiuni mai mari de șampon, gel de duș etc. Poți astfel, să le așezi mai ușor în bagaj, în locuri mai mici, ba chiar le poți transporta în bagajul de mână. Cumpără un set de călătorie pe care să-l refolosești în fiecare nouă vacanță, iar asta, precum celelalte tips & tricks îți va salva spațiu și îți va oferi încredere că ai făcut bagajul în mod eficient.

Reține! Pentru o vacanță perfectă, fără stres, este nevoie nu doar să-ți organizezi timpul pe care îl vei petrece pe plajă sau la diferite atracții turistice, dar trebuie să organizezi și felul în care faci bagajul. Așadar, nu lăsa totul pe ultima sută de metri. Asta nu îți va aduce decât mai multe griji și cu siguranță vei uita ceva în toată agitația de moment. Lista trebuie să fie piesa de rezistență. Apoi poți urma sfaturile pe care ți le-am dat, sau poți veni cu noi și unice metode pe care să le pui în aplicare. După ce ai terminat cu partea cea mai grea, vine partea cea mai frumoasă, călătoria. Acum că ai aflat cum faci eficient bagajul, have fun și mult noroc în realizarea bagajului perfect!


Georgiana Dănilă

Sunt studentă la Jurnalism, anul 2 și voluntar în cadrul Federației Tinerilor din Cluj. Am combinat pasiunea pentru scris, fotografie, citit și călătorie și am căutat să le introduc în textele scrise pentru Cluj for Youth, Arta de 4 dimineața, UBB Radio și de acum, Travel Smart Hub. Caut mereu să mă dezvolt și să ies din zona de confort. De asemenea, mă interesează zona de Social Media și copywriting, fapt pentru care am acumulat experiență prin implicarea în proiecte precum agenția BrainiAd Marketing și Future-construiește cu pasiune.

Share This