fbpx

Vacanțele sunt soluția perfectă atunci când trecem printr-o perioadă stresantă și ne dorim puțină relaxare în viața noastră sau vrem pur și simplu să explorăm o nouă destinație. Fie că vorbim de socializare, fie de o ieșire din zona de confort sau poate doar de un moment de respiro, cu siguranță te-ai întrebat cum să alegi destinația perfectă care să-ți ofere toate elementele de care ai nevoie. Ei bine ți-am pregătit un scurt ghid care să te ajute în luarea acestor decizii.

1. Care e scopul și durata vizitei?

Când vine vorba de călătorii, aceasta este întrebarea de la care pleacă tot procesul de organizare.

În primul rand trebuie să se stabilească scopul acestei vacanțe. Oricare ar fi motivația acesteia, poate chiar una dintre cele menționate la început, este musai să stabilești acest lucru împreună cu durata sejurului.

Aceste elemente pot părea neimportante la prima vedere, însă vor influența atat locația, cât și activitățile pe care le vei desfășura. De exemplu, dacă perioada vacanței este de 5 zile +, o locație cu destul de puține activități sau atracții turistice poate aduce rutina și în cele din urma plictiseala.

2. Prieteni sau familie?

Nu, nu trebuie să alegi, însă  persoanele care te însoțesc în  această călătorie  sunt un factor decisiv pentru tipul de vacanță aleasă. Ne dorim ca toată lumea să se simtă bine în vacanță și deci este de recomandat să participe toți la alegerea activităților, zonei etc.

Deschide fotografia

3. Ce preferințe ai?

Zona în care vrei să îți petreci vacanța și anume poate  zona de metropolă, litorală sau muntoasă ori rurală, va stabili calitatea ridicată a sejurului, daca este aleasă corect conform cerințelor și așteptărilor tale.

Un factor important la acest capitol este climatul care stă în capul listei la capitolul sabotori ai vacanței. Tocmai din acest motiv trebuie să te gândești bine la ce fel de temperaturi sau vreme preferi pentru vacanță, dar și care este cea mai bună perioadă din an de vizită pentru locația respectivă.
Un alt factor este tipul de activitate pe care îl preferi (shopping, cultură sau adrenalină). De aceea este recomandat un research riguros înainte de a decide unde și cand vrei să îți petreci vacanța dar și la ce tipuri de activități ai acces.

În acest sens, sigur te vor ajuta mini-ghidurile Travel Smart Hub, pe care le găsești pe contul nostru de Instagram @travel_smart_hub și care îți oferă informații atât despre locație, moneda și limba oficială dar și principalele activități din diferite locații.

Deschide fotografia

4. De ce buget dispui?

Bugetul este unul dintre cei mai importanți factori alături de cei menționați anterior, tocmai din această cauză este recomandabil să cauți care sunt costurile medii pentru locația respectivă, mai exact pentru atracțiile turistice, cazare, cină și  transport. 

5. Când îți rezervi vacanța?

Dacă ești genul de persoană căreia îi  place să organizeze din timp vacanța, poți avea câteva avantaje. Când vine vorba de costuri, ofertele early booking sunt, de regulă, cele mai rentabile financiar, reducerile ajungand si la 40-50% din tariful standard. Un alt avantaj îl reprezintă  disponibilitatea locațiilor,  poți  alege din mult mai multe oferte și astfel îți ramane timp sa te documentezi cu privire la toate detaliile vacanței.

Acum că ai toate ingredientele unei vacanțe potrivite ție, tot ce îți mai rămâne de facut este să răspunzi la aceste câteva întrebări și să urmezi pașii de mai sus. Cu siguranță ești gata de vacanța ideală pentru tine, așa că tu pune la punct ultimele detalii ale plecării iar noi îți urăm călătorie plăcută!

Bîrcă Andreea Raluca

Mă numesc Bîrcă Andreea Raluca, am 21 de ani si sunt la Facultatea de Știinte Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea Științe Politice, anul 2. Încă din liceu am dobândit această pasiune pentru scris, comunicare și călătorii, astfel că am încercat să-mi valorific și dezvolt skill-urile în acest sens prin activități extra curriculare ce implicau cercul de debate, proiecte în parteneriat cu Unesco, training-uri de jurnalism și creație in cadrul Arta de 4 dimineața. În ceea ce privește călătoriile, am participat și organizat vacanțe în diferite locații în România și alte țări din Europa.

Share This