fbpx

Vacanțele pot intra destul de ușor în categoria ,,investiție”, căci investești în tine, în sănătatea ta mentală și fizică, în experiențe. În acest sens, de multe ori trebuie să alegem ce vrem să obținem de la călătorie, mai multe zile de relaxare totală sau mai multă aventură? Ei bine, le puteți obține pe amândouă de la cele mai surprinzătoare cazări low-budget.

Cazările pe care le avem în vedere contribuie la alegrea finală, iar de multe ori înseamnă experiență ele însele, căci ne uimesc felul în care au fost proiectate, felul în care ne acoperă toate nevoile. Poate că vă gândiți că ar trebui să fie scumpă o cazare ca asta, însă există variante low-budget pe care le veți iubi. Am făcut o listă a cazărilor trecute la categoria budget de către seria Netflix ,,The World’s Most Amazing Vacation Rentals”.

! Serialul conține trei categorii: budget, unique și luxury, așadar prețurile sunt comparate cu celelalte două categorii, dar depind și de locație. Verifică întotdeauna site-urile cazărilor pentru că sumele se pot modifica.

1. Firefly Eco-Lodge

Ce este uimitor la această cazare? Ei bine, vorbim de un cuib de pasăre cu patru etaje, la cinci minute de centrul Ubud. Ubud are o populație de 112.490, dar totuși primește peste 3 milioane de turiști în fiecare an. Bali este una dintre cele mai populare destinații turistice, iar prețurile aici sunt de o diversitate impresionantă, așa că poți găsi ceva ieftin, dar care să-ți ofere o experiență de lux.

Drumul pe jos până la cazare este un pic challenging, dar plimbarea printre culturile de orez îți ia toată oboseala. Firefly are 4 încăperi din bambus, 2 băi comune, poate primi 8 turiști, iar tot ce-ți oferă se încadrează la 24$ pe noapte. Având 7 metri și jumătate înălțime, cu design din ratan împletit, așternuturi și plase anti-țânțari confecționate din materiale locale, cuibul reprezintă o experiență, dar și un loc cozy. Cabana comuna în care iei cina cu alți turiști la doar 7$ adaugă un plus de valoare, la fel ca piscina cu apă sarata și sustenabilitatea (materiale reciclate folosite la design). Firefly Eco-Lodge a fost construit de o americancă care s-a mutat în Bali. La astfel de cazări, partea cea mai bună e că ai acces și la cultura locală.

Sursă: airbnb

2. G Bar M Ranch

G Bar M Ranch se află în Clyde Park, Montana. Familia gazdei, care e cowboy, locuiește la fermă din 1901. Vorbim de o fermă de vite, întinsă pe aproape 2500 de hectare. Aceasta primește vizitatori din 1932. Are 5 camere cu băi proprii și 10 locuri de cazare. Prețul este de 270(-350 acum) $ pe noapte, care include cazare, toate mesele și toate activitățile specifice. Cabana e construită manual cu lemn din zonă, design-ul este rustic, asemănător cu ce puteți găsi chiar și la noi, în România.

3. The yellow ferry

San Francisco aka City by the bay găzduiește acest feribot în Sausalito, locație în care prețul aproximativ pe noapte este de 179$. Feribotul Galben e cel mai vechi feribot de lemn de pe Coasta de Vest, lansat în 1888. Are 3 dormitoare, 6 locuri de cazare și costă 425$ pe noapte (acum în jur de 650$). San Francisco e un loc de top, de aceea prețul este considerat ieftin. Restaurarea este una impresionantă, iar istoria se împletește cu modernul. Caiacele sunt incluse în preț. În plus, bărcile de vacanță sunt o piață în creștere, iar dacă împarți prețul, totul devine mult mai ieftin. Nu e de ratat Podul Golden Gate pe care îl puteți vedea printr-o plimbare cu barca.

4. Lucky Ranch

Mulți dintre noi ne dorim să vedem măcar o dată-n viață aurora boreală, iar cei care vizitează Finlanda, chiar o pot face. Drumul este lung și obositor până la Pyha, la una dintre cele mai interesante cazări, Lucky Ranch. Acesta e deschis tot anul, însă iarna te poți caza într-unul din cele șapte igluuri cu o cameră, în care încap 2 sau 4 persoane. Bucătăria și baia se află într-o clădire din apropiere. Igluurile sunt făcute manual de proprietar și pot fi folosite drept cazare timp de 4 luni. Poți încerca sania trasă de câini, sauna sau pentru cei mai curajoși, statul în copcă după ce îți încălzești corpul la 80 de grade. Prețul? 155$ pe noapte, iar experiența? Neprețuită.

5. Old House Cay

A spus cineva insulă privată? Poate părea surprinzător, dar îți poți permite cazarea pe o insulă privată on budget. Proprietarul a construit tot în 2010 și a hotărât să o împartă cu vizitatorii în 2007. Aceasta se află în apropiere de Hilton Head, Carolina de Sud. Are 3 dormitoare și un turn de observație și poate primi șase oaspeți. Prețul începe de la 500$ pe noapte.

6. La Villa Bonita

Pentru gurmanzi, avem La Villa Bonita, la sud de Mexico City, Tepoztlan. Este special concepută pentru deprindrea tradițiilor culinare locale, iar călătoritul culinar a devenit foarte popular, astfel încât trebuie încercat măcar o dată-n viață. Vila dispune de o bucătărie în aer liber, șase dormitoare și poate primi 12 persoane. Prețul mediu este de 350$ pe noapte de persoană. Pe lângă experiența culinară, oaspeții au la dispoziție și o piscină.

7. Alpaca treehouse

Da, ați citit corect! În mijlocul unei păduri de bambus, se află această casă în copac la o fermă activă de lame, alpaca, iepuri și găini, toți salvați. Casa are două dormitoare și o baie mare, astfel că primește 4 oaspeți. Prețul este de 380$ pe noapte. În plus, casa este făcută 100% din materiale reciclate.

Notă: Această cazare este trecută la categoria unic, însă consider că poate trece foarte ușor și la budget.

,,The World’s Most Amazing Vacation Rentals” mai are de prezentat două cazări budget, însă vă las pe voi să descoperiți magia acestora.

Georgiana Dănilă

Sunt studentă la Jurnalism, anul 2 și voluntar în cadrul Federației Tinerilor din Cluj. Am combinat pasiunea pentru scris, fotografie, citit și călătorie și am căutat să le introduc în textele scrise pentru Cluj for Youth, Arta de 4 dimineața, UBB Radio și de acum, Travel Smart Hub. Caut mereu să mă dezvolt și să ies din zona de confort. De asemenea, mă interesează zona de Social Media și copywriting, fapt pentru care am acumulat experiență prin implicarea în proiecte precum agenția BrainiAd Marketing și Future-construiește cu pasiune.

Share This