Știți că vă vorbeam de acel Infotrip în cadrul căruia am descoperit Plaiurile Noi ale județului Cluj? Ei bine, în cadrul acelei zile i-am cunoscut și pe prietenii lui Zokni, care ne-au oferit oportunitatea de a testa bicicletele electrice din cadrul Ridetopia.ro. Din păcate nu am avut ocazia să facem cunoștință și cu Zokni, deși mi-aș fi dorit enorm. E o povestitoare tare simpatică, și dacă nu mă credeți convingeți-vă pe pagina de Facebook sau direct pe site.

Dar să povestim puțin și de motivul pentru care scriem acest articol, doar nu vrem să o supărăm pe Zokni :))

Ce înseamnă Ridetopia.ro?

 

O echipă de prieteni iubitori de frumos și pasionați de natură, sub ochiul ager al lui Zokni au ca misiune aducerea mai aproape de natură a turiștiilor sau localniciilor care caută o alternativă pentru pentrecerea timpului liber. Cum fac asta? Organizând circuite de explorare cu ajutorul bicicletelor electrice, circuite ce vizează trasee de o deosebită frumusețe naturală, păduri sau zone montane în special în zona de est a orașului Cluj Napoca (Gal Someș Transilvan).

Printre principalele valori promovate de ei se numără protejarea naturii. Și aici se impune să îi felicităm sincer. Natura este cea mai importantă resursă a noastră, cea mai frumoasă bijuterie a planetei și sursa sigură către sănătate și viață. După cum spune și echipa Ridetopia este un start-up verde și ne dorim să răspândim microbul mersului pe bicicleta pentru o natură mai curată. – Creăm comunități: Tot ce e frumos merită împărțit. Tocmai de aceea credem că cele mai reușite sunt excursiile de grup. – Diversitate: e Bike sunt pentru toata lumea. Indiferent de vârstă și aproape indiferent de condiția fizică te vei indrăgosti de ele.” Și au dreptate. Eu m-am îndrăgostit doar din mica tură de probă pe care am efectuat-o pe drumurile pietruite ale satului Chidea. Doar un mic sfat din experiență. Să purtați îmbrăcăminte cât mai lejeră și sport. În nici un caz rochiță. Neștiind de surpriza plănuită de organizatori din păcate am avut nenorcul de a fi îmbrăcată necorespunzător.

Ridetopia, născută în 2017 în județul Cluj, este despre mișcare în natură, despre zile frumoase și ieșiri memorabile. Pentru asta, echipa pune la dispoziție 8 bicilete electrice E-MTB germane marca Haibike și două Mountain Bikes cu care se pot vizita trasee de tipul “out off  beaten path” cuprinse în zona GAL Someș Transilvan.

Cu Ridetopia vei putea lege toate mărimile de biciclete (S, M sau L). De producție germană, bicicletele HAIBIKE – hardtail sunt dotate cu motoare Yamaha care, alimentate de baterii, te vor susține până la o viteză de 25km/h. Nivelurile de asistență (ECO+, ECO, Standard, și HIGH) te vor susține atât cât ai nevoie. Motorul intervine doar când pedalezi și doar în măsura în care ai nevoie de ajutor. Pentru cei care vor foarte puțin ajutor există funcția ECO+ sau, în caz că vrei să depui efort neasistat poți opri motorul. ” ne spun fondatorii pe site. (sursa cit: Ridetopia.ro)

Este foarte ușor să folosești astfel de mijloc de transport chiar și pe un drum anenvoios. Cu ajutorul lor dealurile sau zonele montane sunt mult mai ușor de cucerit, și se poate descoperi o pasiune sau o legătură care altfel nu ar fi fost posibilă.  Asta vă poate spune o persoană, subsemnata adică, care iubește liniștea plajei și muzica dictată de valurile mării. Obișnuită cu drumeții ușoare prin chei sau la poale de munte, nu voi ezita să achiziționez un tur de la ei, chiar și de o dificultate mai ridicată.

Așadar acestea fiind spuse, vă recomand cu toată căldura să nu ezitați să îi alegeți pentru un astfel de tur. Veți avea parte cu siguranță de o ieșire pe cinste cum se spune în popor, cu oameni faini (că doar sunt de pe la Cluj) și i-am cunoscut și noi, că de nu ar fi fost așa nu am fi povestit  și aaaa…să nu uităm ingredientul essential, multă voie bună.

Ne cerem scuze lui Zokni și echipei, că ne-am permis să “furăm” câteva fotografii de la ei. Inclusiv cea de la copertă, unde, după cum spune chiar ea, fotografia din roata din spate a bicicletei i se pare că nu o prea avantajează. Noi suntem de părere că nu este așa!

Alexandra Moldovan

Alexandra Moldovan este pasionată de scris și de arta de a povesti frumos. Iubește să călătorească și să împărtășească experiențe, fapt ce a condus-o spre o facultate și un master în turism, iar în momentul actual profesează marketing-ul la o agenție de turism. Pe parcursul facultății a descoperit adevarata ei vocație în arta de a scrie. Mereu încearcă să creeze o punte de legatură între oameni și produse, oameni și destinații, oameni și experiențe. Crede în puterea cuvintelor și în crearea mesajului către cititor.

Share This