Parcurile de distracții sunt modul perfect prin care să fugi de realitate pentru o zi sau două, ba chiar pentru câteva ore. Adrenalina care-ți curge prin vene în momentul în care aștepți la coada unui roller coaster și îi auzi pe ceilalți țipând, dar mai ales adrenalina din timpul cursei, merită fiecare secundă în care te-ai îndoit de tine și totuși ai avut curajul să mergi până la capăt. Dar parcurile de distracții nu sunt doar pentru amatorii de senzații tari, așa că dacă nu ești un pasionat al curselor nebune de câteva secunde, tot ești în locul potrivit.

Topul este unul personal, al celor pe care eu le-am vizitat, tocmai pentru a-mi putea pune amprenta atunci când vă scriu, așa că imaginați-vă că vă trimit o scrisoare ca în vremurile apuse în care vă povestesc câte ceva din experiența mea aici pentru ca voi, prietenii mei, să puteți avea o experiență unică la rândul vostru.

1.Disneyland Paris

Poate cel mai cunoscut parc de distracții din Europa, și anume Disneyland Paris, este cel care mi-a dat voie să mă reîntorc în copilărie pentru două zile. Aflat la aproximativ 20-30 de minute de Paris, parcul îți oferă o multitudine de atracții, mai ales pentru că e împărțit în două zone, Disneyland Park și Walt Studio. Cel de-al doilea se închide mult mai curând decât primul, lucru pe care eu l-am aflat abia atunci și am regretat că nu am apucat să mai fac o tura cu Ratatouille Ride, așa că faceți-vă un plan care să va ajute cu gestionarea timpului. Cum puteți face asta? Vezi articolul anterior. Cozile sunt interminabile, deși contează luna în care vizitați parcul și dacă aveți Fast Pass.

Disneyland Park este zona celor care vor adrenalină, aventură, plin de roller coastere precum:

  • Space Mountain Mission 2 pe care l-am adorat, căci fiind în interior, combină spectacol de lasere și lumini cu loop-uri extraordinare, însă tematica a fost schimbată acum, la fel și numele (Hyperspace Mountain)
  • Big Thunder Mountain care este ceva mai lin, fără coborâri prea bruște sau loop-uri, deci publicul țintă include și copiii
  • Indiana Jones se află undeva la mijloc pe lista mea de preferințe, cursa este una relativ scurtă și destul de dură în ceea ce privesc schimbările de direcție
  • The Hollywood Tower Hotel a fost de asemenea extraordinar, deși nu știu dacă se încadrează la categoria roller coaster, însă atât tematica, cât și cursa într-un lift care te urcă și coboară îți induc tot felul de stări, de la frică la uimire și multe altele

Pe lângă categoria ride-urilor nebune, mai sunt cele care îți oferă experiența unor povești tipice Disney, precum Peter Pan, Pirații din Caraibe, Povestea lui Alladin, Buzz Lightyear Laser Blast etc. Nu o să înșir toate atracțiile, dar o să vă spun că e locul în care trebuie să ajungeți măcar o dată în viață, să vă întâlniți cu personajele, să luați parte la defilarea carelor alegorice și să vedeți spectacolul de lumini și artificii de la Castelul Frumoasei Adormite.

Sursă: Mathis Jrdl (unsplash.com)

2.Gardaland

Cel mai apreciat parc de distracții din Italia, la doar câțiva kilometri de Verona și Veneția, Gardaland este și cel care se află pe locul întâi în inima mea, pentru că l-am vizitat de două ori și am fost la fel de impresionată a doua oară ca prima dată, dar în topul de azi ocupă locul doi.

Aici, la fel, parcul are atracții pentru toate vârstele și toate gradele de spaimă. Prima mea cursă într-un roller coaster a fost aici, mai exact Blue Tornado și de atunci m-am îndrăgostit de senzația aceea de libertate. Au urmat Raptor, unde am experimentat și eu spaima la prima coborâre, dar am rămas impresionată la final, Magic House care, așa cum îi spune și numele, te va încânta cu magie și iluzii, dar nu l-aș indica claustrofobilor (mama nu a avut o experiență prea plăcută aici, țipând că vrea să iasă de cum a păsit înauntru), Sequoia Magic Loop și Oblivionul în care, recunosc, nu am avut curajul să mă dau.

Aventura o puteți simți în Mammut, un roller coaster pentru familie, Fuga da Atlantide, Jungle Rapids și Colorado Boats, toate schimbând șinele clasice cu apa, iar astfel ajungem pe tărâm fantastic, cu Foresta Incantata, Ramses: II Risveglio, carusele și nu cel din urmă, copacul care vi se arată la intrarea în parc, mare și impunător, L’Albero di Prezzemolo.

Pe lângă parcul de distracții puteți vizita și acvariul sau parcul acvatic.

Arhivă personală

3.Prater

Viena ne încântă cu Prater, un parc în care nu am avut suficient timp să descopăr tot ce are să-mi ofere, dar pe care îl voi revizita cu siguranță. Poate majoritatea dintre voi știti doar de Roata Uriașă a Praterului sau Madame Tussauds, muzeul renumit cu figurine de ceară, dar parcul are și alte atracții, precum Turbo Booster cu o înălțime de la care poți admira priveliștea întregului parc atunci când nu ești rotit în toate direcțiile, faimosul Ejektion Seat de la care toți am văzut câte un videoclip amuzant pe Youtube, turnul de cădere liberă Space-Shot, turnul-carusel cu lanțuri și o înălțime de 117 m în care nu am reușit să mă dau, așa că regret până în ziua în care o să mă văd acolo sus și Black Mamba. Desigur, sunt și alte atracții mai departe de sentimentul de adrenalină. Eu am vizitat parcul pe timp de noapte, iar luminile și vibe-ul sunt ceva aparte, îți dau sentimentul că te afli într-un film și vrei neapărat să-ți joci rolul de erou cât mai bine.

Sursă: Dimitry Anikin (unsplash.com)

4.Mirabilandia

Un alt parc de distracții din Italia, cel mai mare, cu o suprafață de 40 de hectare, este situat în apropiere de Ravenna. Și aici atracțiile sunt pe categorii, de la extrem precum Katun, inverted coaster-ul cel mai lung din Europa, Ispeed care vrea să simuleze Formula1, Divertical, un water coaster, Turnurile 1 și 2 și cea mai mare casă horror din Europa, Legends of dead town, la moderat, cu atracții preferate de familii: Autosplash, Rexplorer, Casa Matta, Blu River, Buffalo Bill Rodeo, Aquila Tonante, Gold Digger și altele, iar ultima categorie este ,,tranquilla”, specială pentru cei mici.

Peripețiile mele aici au constat în blocarea în Buffalo Bill Rodeo într-o zi toridă, lucru care a făcut mai greu de suportat așteptarea, dar am tratat situația cu zâmbetul pe buze și în păstrarea unor poze ca amintire de la Autosplash și casa terorilor, poze în care eu și sora mea mai mică avem fețele unor oameni terorizați de propriile alegeri, dar vă garantez că aș mai face asta încă o dată și încă o dată.

Arhivă personală

5.Safari Ravenna

Poate Safari-ul nu se încadrează neapărat la categoria parc de distracție, deși te poți distra și aici, fără îndoială. De ce l-am pus pe listă? Ei bine, pentru că am fost aici, normal, dar și pentru că demonstrează modul corect prin care poți să admiri animalele sălbatice. Nu stau ele în cuști, ci tu ca spectator, te vei plimba cu o mașinuță-tren îngradită printre minunățiile mamei natură. E spectaculos să vezi cum curiozitatea le împinge să se apropie de tine și curiozitatea ta te face să vrei să stai o zi întreagă și să le urmărești reacțiile. Desigur, sunt și animale mai puțin curioase care preferă umbra unui copac sau răcoarea unei mici lagune și pe care le vei privi de la distanță, dar experiența este unică. Așa că nu încurajați grădinile zoo, ci gândiți-vă la o plimbare printre animale ca la ceva mai aproape de normalitate.

Georgiana Dănilă

Sunt studentă la Jurnalism, anul 2 și voluntar în cadrul Federației Tinerilor din Cluj. Am combinat pasiunea pentru scris, fotografie, citit și călătorie și am căutat să le introduc în textele scrise pentru Cluj for Youth, Arta de 4 dimineața, UBB Radio și de acum, Travel Smart Hub. Caut mereu să mă dezvolt și să ies din zona de confort. De asemenea, mă interesează zona de Social Media și copywriting, fapt pentru care am acumulat experiență prin implicarea în proiecte precum agenția BrainiAd Marketing și Future-construiește cu pasiune.

Share This